Kert és terasz / Otthon

Ezekben te is csobbannál! – A legszebb természetes stílusú medencék

Ezekben te is csobbannál! – A legszebb természetes stílusú medencék

Egy kerti medence nem feltétlenül jelent egy téglalap alakú, egyszerűen a földbe ásott, betonozott és csempézett dolgot – vannak, akik éppen arra törekszenek, hogy minél kevésbé tűnjön mesterségesnek a medencéjük. Válogattunk néhányat ezek közül a gyönyörű medencék közül, amelyekben mi is nagyon szívesen csobbannánk!

Erdő a víz körül

Ha már néhány növényt telepítesz a medence köré, már önmagában az természetesebbé tudja varázsolni a kerti fürdőt. Itt még a hagyományos, szögletes formájú medencék is jól működnek, körülvéve hatalmas pozsgás, nagy levelű zöld növényekkel.

De egy kerti medence még csodálatosabb, ha hatalmas bokrok vagy fák veszik körül, amelyek gondoskodnak az esőerdő hangulatról. Némi terméskővel, mohával és páfrányokkal a víz körül szintén hasonló hatást lehet elérni, de jól működik az a megoldás is, ha a téglalap alakú medence köré egy nagyon sekély tavat építünk ki, és ezt betelepítjük igazi vízinövényekkel.

Mint egy igazi tó

Miért is ne nézhetne ki úgy a kerti medence, mint egy valódi tó? Ha nagyobb kövekkel, kavicsokkal készül el a medence alapja, nem pedig a hagyományos, lecsempézett vagy lefestett betonozott alapzatra, az garantáltan kerti tóvá változtatja a medencénket.

Ezek után nem hiányozhatnak a vízinövények sem a tóból, a tó körüli területről, és gondolkodhatunk akár egy stég, de legalább egy fából készült lépcső kialakításában is. Mi szívesen hűsölnénk egy hasonló kerti fürdőben!

Extra felszereltség

Akár egy kisebb extrával  még inkább fel lehet dobni a kerti medencét, de vannak, akik egészen extrém ötleteket valósítanak meg a házi fürdőjük esetében. Egy szép és egyszerű hinta már önmagában elég, hogy még csodálatosabb látvány legyen a medence, arról nem is beszélve, hogy remek móka erről a vízbe csobbanni.

Egy kisebb medence a medence mellé építve igazi luxusfürdővé teheti a kertet, főként ha a képen láthatóhoz hasonlóan megoldható, hogy ez egy csobogóként is funkcionáljon. Egy hatalmas kövekkel kirakott kerti medencét valódi spa-hatásúvá változtathat egy hatalmas pagoda, asztallal és székekkel, vagy akár nyugágyakkal – maga az otthoni paradicsom!

De a mi igazi nagy kedvencünk az a medence, amelyet egy kisebb, kerti folyóvá varázsolt a tulajdonosa: a keskeny medence nagyon lassú folyású, amely úszkálásra lett kitalálva, nem a vízben hűsölésre. A kialakítása miatt egy kisebb szigetet is fel tudtak építeni a közepére, amelyet be lehet ültetni növényekkel is, de szerintünk remekül mutatna itt egy nyugágy is. Mi egész biztosan csobbannánk itt!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást