Lehet, hogy észre sem veszed: jelek, hogy érzelmileg megcsalod a férjedet

Lehet, hogy észre sem veszed: jelek, hogy érzelmileg megcsalod a férjedet

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Lehet, hogy észre sem veszed: jelek, hogy érzelmileg megcsalod a férjedet / 2. oldal

Egyszóval bármi, amivel azt kommunikálod valakinek, hogy többet szeretnél tőle, mint ami a jelenlegi életviteled mellett elfogadható és beilleszthető a párkapcsolatodba. Mindez megtörténhet négyszemközt, akár egy kollégád személyében és persze online is, a lényegen nem igazán változtat. Önellenőrzésnek tökéletes, ha elképzeled a szituációt, miszerint mindazt, amit írsz, vagy mondasz, a férjed is hallja. Mit szólna?

érzelmi megcsalás jelei
Izusek/istockphoto.com

Egyértelműen vonzódsz valakihez

Míg a legtöbb csetelés, vagy éppen párbeszéd ártatlannak indul, sokszor egészen más a vége – de ugyanígy előfordulhat, hogy előbb kezdesz el valaki iránt romantikus érzelmeket táplálni, minthogy egy szót is váltottatok volna.

Ez megeshet, habár én azt tapasztaltam, hogy erre csak akkor kerülhet sor, ha vagy nagyon eltávolodtunk a partnerünktől, vagy már nem is vagyunk szerelmesek belé. Nem bűnös dolog ugyanakkor, ha megtetszik valaki, olyan sok mindenkivel találkozunk az életünk során, hogy az lenne a csoda, ha ez sosem történne meg.

A kérdés az: mihez kezdjük ezekkel az érzelmekkel?

Nincs egyetemes válasz, hiszen iszonyúan sokat számítanak a körülmények és persze az, hogy valóban mélyebb szinten vonz-e az a valaki, vagy csak inkább fizikálisan keltette fel az érdeklődésedet.

Ami az érzelmi megcsalást illeti, nem számít annak, ha észreveszed, hogy egy másik élethelyzetben valaki ideális jelölt lehetne számodra. A „probléma” ott kezdődik, ha egyre nyitottabb és nyitottabb vagy erre az emberre, ahelyett, hogy visszalépnél kettőt. Rendben van, hogy ott a szikra, de ha monogám vagy, akkor ne keresd a lángot. 

Viszonzod a kezdeményezést

Végül, de nem utolsó sorban létezik az érzelmi megcsalásnak egy másik megközelítése is, hiszen nem csak te lehetsz az, aki kezdeményez egy kapcsolatot, vagy éppen belezúg valakibe. Ugyanígy nagy esély van arra, hogy te tetszel meg valakinek, és ez annyiból nehezebb helyzet, hogy nem tudod irányítani, más hogyan érez, miként gondolkodik, és mit tesz.

Ez sem okozhat problémát, egészen addig, amíg a kezdeményezés viszonzásra nem lel.

Még imponáló is lehet számodra, hogy valaki ennyire akar téged, miközben a férjed teljesen magától értődőnek veszi, hogy vele vagy.

Talán azt gondolod, hogy csak játék, ha egy kicsit te is „visszaflörtölsz”, de ez igazából csak olaj a tűzre, hiszen pozitív jelzés a kezdeményező fél számára, aki könnyen elragadtathatja magát. Ráadásul beleeshetsz abba a spirálba, amiről korábban is volt már szó: másvalaki figyelmét várod, titkos üzeneteket rejtegetsz, rosszul kommunikálsz, és elkezdesz vonzódni valaki iránt… 

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást