Család / Életmód

„Na, én ezt soha…” – 8 dolog, amiben a gyerekek előtt hittem

„Na, én ezt soha…” – 8 dolog, amiben a gyerekek előtt hittem

Íme, az én „soha” mondataim:

#1. „Én soha nem fogok a hasamhoz beszélni!”

Mindig furának tartottam, hogy a várandós anyukák folyton a pocakjukhoz beszélnek, mintha az lenne a gyerekük. Na, én ezt soha nem fogom csinálni, az biztos! Amikor megtudtam, hogy babát várok, simogatni kezdtem a hasam, és beszéltem hozzá. Nem tudom, ez valami ösztön lehet.

#2. „Én soha nem fogok császárral szülni!”

Persze, hogy császármetszéssel szültem. A várandósság elején természetes szülésről, gátvédelemről ábrándoztam. Még tornára is jártam, málnalevél teát ittam. Nagyon készültem arra a mindent elsöprő, földanya-érzésre, amiről olyan sokat olvastam. Eldöntöttem, hogy én bizony nem szülök császárral. Nem így lett. Az élet, és a kisbabám mindent átírt. Császármetszés lett a nagy készülődésből.

Az az érzés, amikor megtudod, hogy ezt kell tenned ahhoz, hogy minden simán menjen, akkor minden elved, minden elképzelésed a múlt ködébe vész, és teszed, amit egy anyának kell. Amikor a babámat először a karomba foghattam, nem éreztem magam kevésbé anyának, mintha természetes úton hoztam volna világra őt.

Tápszerrel való táplálás
South_agency/istockphoto.com

#3. „Én soha nem adok neki tápszert!”

Eltökéltem, hogy én csakis szoptatni fogok. A tápszer szóba sem jöhetett! Persze ember tervez, a természet és a kisbaba pedig jól keresztbehúzza. A szoptatás az elejétől nehézkesen ment, a mellszívó lett az egyik legjobb barátom. Persze folyton fáradt voltam, a babám meg éhes. Sajnos olyan kevés tejem volt, ami nem volt elég. Kellett a tápszer, nem volt választás. 

Oldalak: 1 2 3

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást