A mexikói enchilada recept

A mexikói enchilada recept

Címlap / Életmód / Receptek / A mexikói enchilada recept

Gyors és könnyen elkészíthető főétel, csupa finom hozzávalóból. Ha nem szereted a csípőst, egyszerűen hagyd ki belőle a csili port.

Hozzávalók 8 személyre:

– 4 kicsontozott csirkemell

– 1 hagyma, apróra vágva

– 225ml tejszín

– 125g reszelt cheddar sajt

– 1 evőkanál apróra vágott petrezselyem

– 1 / 2 teáskanál szárított oregánó

– 1 / 2 teáskanál őrölt fekete bors

– 1 / 2 teáskanál só

– 400 g paradicsom püré

– 125 ml víz

– 1 evőkanál csili por

– 5 evőkanál apróra vágott zöld paprika

– 1 gerezd fokhagyma, aprítva

– 8 készen kapható tortilla lap

– 300g salsa vagy enchilada mártás

– 85g reszelt cheddar sajt

Elkészítése:

1. Melegítsük a sütőt 180 C-ra.

2. Közepes lángon, egy tapadásmentes nagy serpenyőbe tegyük bele a csirkedarabokat és pirítsuk le mindkét oldalát (nem kell átsüljön). Vegyük ki, vágjuk kockákra és dobjuk vissza a serpenyőbe. Adjuk hozzá a fokhagymát, öntsük rá a tejszínt, a 125g Cheddar sajtot, petrezselymet, oregánót, sót és borsot. Keverjük össze és hagyjuk, hogy a sajt elolvadjon.

3. Keverjük hozzá a paradicsompürét, vizet, csili port, zöld paprikát.

4. A tortillákat terítsük ki és a csirkét osszuk el rajtuk 8 egyenlő részben. Hajtsuk be a tortillák két szélét és óvatosan helyezzük őket egy nagy tepsiben. Öntsük a tortillákra a salsa mártást és szórjuk rá a Cheddar sajtot. Süssük fedő nélkül 20 percig. Hagyjuk 10 percet hűlni és zöldpetrezselyemmel megszórva tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk!
 

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!