10 dolog amiben a nők jobbak mint a férfiak

10 dolog amiben a nők jobbak mint a férfiak

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / 10 dolog amiben a nők jobbak mint a férfiak

Az élet számos területén a nők bizonyítottan jobbak, mint a férfiak. Most jól figyeljen mindkét nem!

Tovább élünk

A föld 100 év feletti lakosságának 85%-a nő. A statiszikák szerint a nők 5-10 évvel élnek tovább, mint a férfiak.
Ez nemcsak genetikailag magyarázható, hanem azzal a ténnyel is, hogy a nőknek egészségesebb életvitelük van, kevesebb káros szenvedélynek hódolnak be és fizikailag is kevésbé megterheltek, mint férfi társaik.

Szebbek vagyunk

Egy nem is olyan régi tanulmány szerint, az evolúció során a nők egyre szebbé válnak, miközben a férfiak ugyanolyanok maradnak.
A tanulmány, melyben 2,000 ember vett részt, négy évtizeden át kísérte alanyait és kimutatta, hogy a vonzó nőknek 16%-kal több gyermekük van, mint az átlagos kinézetűeknek, illetve, hogy a szép embereknek 36%-kal több esélyük van, hogy az elsőszülött lány legyen.
Ezek a nagyszerű lányok pedig még több szép nőt jelentenek, mint az előző generációk.

Könnyebben vígaszra találunk

Egy 2,000 emberrel végzett tanulmány szerint, a nők sokkal inkább hajlamosak átbeszélni problémáikat, mint a férfiak.
A nők 53%-a elpanaszolja barátainak, mi miatt idegeskedik, a férfiak esetében ez mindössze 29%.

Több nő végez egyetemet

Azt eddig is tudtuk, hogy sokkal több nő iratkozik be egyetemre, azonban a tanügy elárulta, hogy kevesebb férfi fejezi be az elkezdett egyetemet és szerzi meg diplomáját.
A férfiak esetében sokkal valószínűbb, hogy több évbe telik az egyetem befejezése.

Jobban fektetünk be

100,000 női és férfi portfóliót vizsgáltak meg, és arra a következtetésre jutottak, hogy a nők befektetései túlteljesítik a férfiakét.
Ez azért lehet, mert a nők sokkal óvatosabbak, ha döntést kell hozniuk egy befektetésről és sokkal jobban átgondolják, mielőtt belevágnának.

Sokkal jobb főnökök vagyunk

Ez a kijelentés kicsit furcsának tűnhet, azonban szakértők szerint, egy nő sokkal jobb főnök, mivel jobb hallgatóság, mentor, probléma megoldó és több feladatot képes elvégezni, mint férfi társai.
A nők sokkal jobban értenek ahhoz, hogy biztassák és ösztönözzék beosztottaikat.

Egészségesebben étkezünk

Egy több, mint 14,000 résztvevővel végzett felmérés kimutatta, hogy a nők jóval egészségesebb ételeket választanak, mint a férfiak.
Míg a férfiak pizzát és piros húst rágnak, a nők gyümölcsöket és zöldségeket halmoznak tányérjukra. Persze, mindenki tudja, hogy a nők ezt csokoládéval ellensúlyozzák, de meg kellett említenünk!

Erősebb az immunrendszerünk

Nem csoda, hogy a férfiak ha megfáznak azonnal úgy reagálnak akár egy gyerek, hiszen immunrendszerük sokkal gyengébb, mint a nőké.
Ha egy nő teste apró harcokat kénytelen megvívni, azonnal hívja titkos fegyverét, az ösztrogént. Egy tanulmány szerint az ösztrogén segít legyőzni a fertőzéseket.

Könnyebben ellenállunk a recessziónak

Brit statisztikák szerint 2007 decembere óta a munkanélküliek 80%-a férfi.
Ez azért van így, mert azokat a területeket érintette leginkább a válság, ahol többségében férfiak dolgoznak, mint az ipar és a pénzügy. Talán itt az ideje, hogy több férfi legyen óvóbácsi vagy tanár.

Többen éljük túl az autóbaleseteket

Ez a kijelentés szomorú, de sajnos igaz. Egy egyetemi tanulmány kimutatta, hogy a férfiak esetében 77%-kal nagyobb az esély, hogy nem élik túl az autóbalesetet. Ez azért van, mert a nők óvatosabban vezetnek és inkább betartják a sebességkorlátozást és használják a biztonsági övet.
A férfiak meg kellene köszönjék nekünk, hogy állandóan nyaggatjuk őket a biztonsági öv miatt.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

  Írj egy hozzászólást

  10+1 dolog, amiben a nők jobbak, mint a férfiak

  10+1 dolog, amiben a nők jobbak, mint a férfiak

  Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / 10 dolog amiben a nők jobbak mint a férfiak

  Nem szeretnénk feministáknak tűnni, de puszta tényekre hivatkozva elmondhatjuk, hogy a nők számos meglepő dologban jobbak a férfiaknál.

   Íme egy lista mindazokkal a készségekkel, amelyekkel mi nők rendelkezünk, és amiben jobbak vagyunk, mint a férfiak:

  1. A nők jobb sofőrök, mint a férfiak

  Igen, jól látod. Bármennyire is meglepő, de statisztikák szerint a nők sokkal kevesebb balesetet okoznak, óvatosságuknak köszönhetően. Egy amerikai kutatás szerint 2007-ben 77%-al nagyobb valószínüséggel haltak meg autóbalesetben férfiak, mint nők. Ezért amikor következő alkalommal útnak indultok, kérd el a kocsikulcsot és vezess te!

  2. A nők jobban emlékeznek a részletekre

  Míg a férfiak figyelme csak a nagy dolgokra irányul, a nők pontosan emlékeznek a részletekre és hosszú ideig képesek felidézni azokat. Ezért van az, hogy veszekedésnél a nők mindig jobban tudnak érvelni, vagy hogy a férfiak képesek napokig elmenni a küszöbre helyezett eldobni való szemét mellett.

  3. A nők jobb együttműködők, mint a férfiak

  A nők jobb csapatjátékosok, úgy a sport, mint az élet bármely más területén. Ez azért van így, mert jobban tekintettel vannak másokra is és nem hajtja őket annyira az egojuk, mint a férfiakat.

  4. A nők jobban viselik a fájdalmat

  Tudjuk, hogy nemcsak a szépségért kell megszenvedni, hanem tudni kell elviselni az élet számos helyzetét. Ha belegondolunk mennyi fájdalmat képesek elviselni a nők (szülés, menstruációs fájdalmak, szépségápolási fájdalmak), ne csodálkozzunk, ha jobban viselik, mint az ellenkező nem. Ezért is reagálnak jobban a nők a próbatételekre, mert kitartóak és mert jobban bírják a fájdalmat.

  5. A nők jobban teljesítenek az időzített teszteken

  Ha szorítja a férfiakat az idő, nem képesek kellőképpen koncetrálni – a nők ellenben igen! Egy amerikai egyetem által végzett tanulmány szerint a limitált idejű intelligencia teszteken a nők jobban teljesítenek, mint a férfiak. Ez nem azt jelenti, hogy a férfiak kevésbé intelligensek, egyszerűen stressz alatt nem tudnak összpontosítani.

  6. A nők jobban látják a kapcsolatukat

  A gyengébbik nem szereti megbeszélni a kapcsolati problémákat, a férfiak ellenben csak ráncolják a homlokukat és nem tudják megfogalmazni a problémákat. A nők jobb beszélőkészségüknek köszönhetően pontosan körül tudják írni párkapcsolatuk bármely aspektusát.

  7. A nők jobban kommunikálnak, mint a férfiak

  A San Francisco-i Kalifornia Egyetemen egy érdekes tanulmányt végeztek arról, mennyit beszélnek a nők és mennyit a férfiak. Az eredmény: míg a nők naponta átlagban 20.000 szót ejtettek ki, a férfiak csak 7000 szót mondtak. Mindez persze nem azért van, mert a nők “többet fecsegnek”, hanem mert színesebben, jobb körülírással tudnak kommunikálni.
  Annak, hogy a nők jobban kommunikálnak biológiai okai vannak (nem szociális okai), és már a magzati stádiumban kialakul ez a készség.

  8. A nők jobban tanulnak, mint a férfiak

  Azt már tudtuk eddig is, hogy a lányok jobban tanulnak az iskolában, mint a fiúk. Ez annak köszönhető, hogy a lánytanulók jobban megosztanak ötleteket és tapasztalatokat egymással, ezáltal hatékonyabban fel tudnak készülni a vizsgákra, mint a fiúk.

  9. A nők jobb befektetők, mint a férfiak

  Ezt első hallásra nehéz elhinni, hisz a nők híresen nagy vásárlók. Viszont ha befektetésekre kerül sor, a nők jobban döntenek, mint férfitársaik. Egy Kaliforniai Egyetem által vágzett tanulmány szerint, a nők átlagosan 1,4%-al többet keresnek befektetéseikkel, mint a férfiak.  Ez azért lehet így, mert nemcsak körültekintőbben válogatják meg, hogy hová fektetik az anyagiakat, hanem mert szeretik a biztosabb, kisebb rizikóval járó befektetéseket.

  10. Jobban kezelik a stresszt, mint a férfiak

  Az idegtépő szituációkra minden ember, nemtől függetlenül, érzékeny. Azonban, míg a nők szociális támogatást keresnek stressz alatt, a férfiak nem tudják kezelni a szituációkat, és inkább szembeszállnak vagy elmenekülnek a problémák elől.

  10+1. A nők többszörös orgazmusra is képesek

  Bár ez nem azt jelenti, hogy bárki alulbecsülné a férfi orgazmus “minőségét”, viszont tény, hogy “mennyiségileg” mindenképp a nők állnak az élen. Köszönhetően a nők csodálatos biológiai adottságainak, a sorozatos, többszörös orgazmus nem ritka eset a nőknél. Bár a gyakorlott párkapcsolatokban a férfiak is el tudják sajátítani a többszörös orgazmus technikáját – önmegtartóztatással – a nők biológiai adottságaiknak köszönhetően könnyedén képesek erre.

  Persze számos más tanulmány szól a férfiak mellett is. Nem szeretnénk alábecsülni az ellenkező nemet, de a férfiak el kell tudják ismerni, hogy van amiben jobbak vagyunk náluk!
   

  Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

  Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

   Írj egy hozzászólást