Cserepes száj, szélcsípte arc: 10 téli szépség gond és megoldás

Cserepes száj, szélcsípte arc: 10 téli szépség gond és megoldás

Címlap / Stílus / Arc / Cserepes száj, szélcsípte arc: 10 téli szépség gond és megoldás / 2. oldal

6. Kipirosodott orr

A piros orr egyedül Rudolfnak, Télapó rénszarvasának áll jól, nekünk kevésbé, de tehetünk ellene. A hidegben a véredények kitágulnak, ezért vörösödik ki az orrunk, amit a nap káros sugaraitól is védenünk kell, még ilyenkor is. A maszkviselés napjainkban többnyire megoldja ezt a problémát, hiszen a legjobb védelem a hideg és az UV ellen egy „fizikai gát”. Ha a vörös orr tartós és nemcsak hidegben jön elő, lehet, hogy rosacea áll a háttérben.

7. Kiszáradt kéz

Nem mindig tudjuk kesztyűvel védeni kezünket a hideg ellen, így ugyanúgy kipirosodhat és kiszáradthat mint az arcbőr.  Ilyenkor mosogatásnál érdemes műanyag kesztyűt húzni, hogy ne rontsunk a helyzeten, amin az állandó kézfertőtlenítés sem segít. Természetesen itt is a hidratáló krémek segítenek és ha már repedezett a kézfejed, akkor ajánlott bekrémezett kezedre pamut kesztyűt húzva aludni, hogy reggel finom, puha mancsokkal ébredj.

8. Szélcsípte arcbőr

Ha kénytelen vagy hosszabb ideig a hűvös, szeles időben tartózkodni, mindenképpen használj olyan terméket, ami hatékonyan védi az arcbőrt. A tápláló, zsírosabb hidratáló fölé kenj shea vajat, vagy akár egy erősebb fényvédőt. Ezek olyan réteget képeznek a bőrön, ami megvédi a széltől.

9. Száraz sarok

A meleg csizmákba és bundás cipőkbe a szellőzés hiánya miatt beleizzadhat a láb, amit a hideg még inkább kiszárít. Az átnedvesedett zoknit egyből vedd le, amint hazaértél és fürdés után jó vastagon kend be a lábfejed tápláló krémmel. Ahogy a kiszáradt kéznél, ebben az esetben is hasznos, ha a jól bekrémezett lábra pamutzoknit húzol és úgy alszol.

10. Hámló arcbőr

Ha már azt veszed észre, hogy az arcod apró foltokban hámlik, komoly bőrszárazságról van szó. Ebben az esetben nézd át az összes arcápoló terméket, amit használsz és amikben alkohol van, tedd félre, mert nagyon szárít. Szerezz be kímélő lemosót, kicsit hanyagold a bőrradírozást és teltebb hidratáló krémet használj, amit – miután beszívódott – egy kis olajjal még hatékonyabban bent tarthatsz az arcbőrben.  

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást