Családbarát kutyát keresel? Ez a 7 fajta imádja a gyerekeket is

Családbarát kutyát keresel? Ez a 7 fajta imádja a gyerekeket is

Címlap / Életmód / Család / Családbarát kutyát keresel? Ez a 7 fajta imádja a gyerekeket is / 2. oldal

4. Beagle

Ha olyan kutyát szeretnél a gyerekeidnek, amelyik imádja a játékot, kedves természete van, és nagyon mókás lelkületű, a Beagle szuper választás lehet!

Ők igazi örökmozgók, akik nyitottak a szórakozásra, és imádnak a gazdi közelében lenni, ráadásul szükségük van a társaságra.

Épp ezért nem érdemes olyanoknak ezt a fajtát választani, akik sokszor vannak távol otthonról, hiszen ez a kutyus nagyon rosszul viseli az egyedüllétet. Szeretetteljes rajongásuk miatt gyermekek mellé is nagyon jó választásnak bizonyulnak.

Beagle kutya
istockphoto

5. Ír szetter

Ennek a fajtának az egyik legnagyobb ismérve, hogy rendkívül energikus, és mindene a játék, így inkább kertes házakhoz szokták javasolni őket.

Kisgyerekek mellé tökéletes választás, hiszen minden téren nagyon türelmesek, és rajonganak a gyermekekért.

Mindemellett pedig imádnak játszani, így ezzel a kutyussal egy percig sem lehet unatkozni.

Adottságai miatt hosszabb élettartammal rendelkezik, így akár a gyerekekkel együtt nőhet fel, és hosszú ideig boldogíthatja a családot.

Ír szetter
istockphoto

6. Mopsz

Kis mérete miatt lakásban is jól érzi magát ez a fajta, így nem feltétlenül van szüksége nagy kertre. Már csak azért sem, mert rendkívül nyugodt típus, és egyik kedvenc hobbija az alvás (az evés után, persze).

Nem egy nagyon aktív fajta, ezért számára klassz program, ha a gyerekekkel nézheti a tévét, vagy csak szimplán aludhat. Ugyanakkor viszont ő is kapható a játékra, így ha a gyermekek labdázni szeretnének, szívesen csatlakozik hozzájuk.

Mopsz kutya
istockphoto

Oldalak: 1 2 3

»

1 hozzászólás

  • Sziklai Szabolcsné
    2020.12.24., 15:07

    MINDEN KUTYA CSALÁDBARÁT – CSAK IGAZI CSALÁD KELL HOZZÁ!
    Ne vásárolj kutyát, ments meg inkább, egy életre hálás szeretetet kapsz!

    Válasz

Írj egy hozzászólást