Életmód / Család

Családbarát kutyára vágysz? 7 fajta, akik imádják a gyerekeket

Családbarát kutya

Ír szetter

Ennek a fajtának az egyik legnagyobb ismérve, hogy rendkívül energikus, és mindene a játék, így inkább kertes házakhoz szokták javasolni őket. Kisgyerekek mellé tökéletes választás, hiszen minden téren nagyon türelmesek, és rajonganak a gyermekekért. Mindemellett pedig imádnak játszani, így ezzel a kutyussal egy percig sem lehet unatkozni. Adottságai miatt hosszabb élettartammal rendelkezik, így akár a gyerekekkel együtt nőhet fel, és hosszú ideig boldogíthatja a családot.

Mopsz

Kis mérete miatt lakásban is jól érzi magát ez a fajta, így nem feltétlenül van szüksége nagy kertre. Már csak azért sem, mert rendkívül nyugodt típus, és egyik kedvenc hobbija az alvás (az evés után, persze). Nem egy nagyon aktív fajta, ezért számára klassz program, ha a gyerekekkel nézheti a tévét, vagy csak szimplán aludhat. Ugyanakkor viszont ő is kapható a játékra, így ha a gyermekek labdázni szeretnének, szívesen csatlakozik hozzájuk.

Újfundlandi

Ne tévesszen meg hatalmas mérete, ugyanis hiába nő meg a hím akár 60 kg-ra is, valójában igazi kis szeretetgombóc ez a fajta. Ha van nagy kerted, érdemes ezt a kutyust választanod, hiszen valójában nagyon nyugodt és barátságos típus, aki imádja a gyerekek társaságát. Ezért is híresült el arról, hogy afféle “bébiszitter kutya“, hiszen mindig vigyáz a legkisebbekre. A játékokért nem kimondottan rajong, de az úszást imádja!

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást