Mikor kaphatnak Covid-oltást az 5 évnél fiatalabbak?

Mikor kaphatnak Covid-oltást az 5 évnél fiatalabbak?

Címlap / Életmód / Egészség / Mikor kaphatnak Covid-oltást az 5 évnél fiatalabbak?

Az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatósága nemrég bejelentette, hogy elhalasztotta az oltóanyagokkal és kapcsolódó biológiai termékekkel foglalkozó tanácsadó bizottságának ülését, amelynek célja a Pfizer és a BioNTech azon kérésére vonatkozó adatok áttekintése volt, hogy engedélyezzék a 6 hónap és 4 év közötti gyermekek számára készült, kétadagos oltóanyag sorozatát.

Ehelyett az ügynökség most arra vár, hogy az oltóanyaggyártók benyújtsák a fiatalabb gyermekek háromadagos kezelésével kapcsolatos, folyamatban lévő kísérlet adatait. Ezek után folytatnák a sürgősségi felhasználási engedély megfontolását, lehetővé téve az FDA számára, hogy felülvizsgálja az összes rendelkezésre álló adatot a gyógyszer hatékonyságáról.

A Pfizer és a BioNTech közölte, hogy április elején várhatóan rendelkezésre fognak állni az adatok a három adagra vonatkozóan is. Vagyis ennél korábban nem indulhat meg az USA-ban sem a vakcina rendkívüli engedélyezése az 5 évnél fiatalabb gyermekeknek.

Dr. Paul Offit, a Philadelphiai Gyermekkórház Vakcina Oktatási Központjának igazgatója és az FDA vakcinabizottságának tagja azt mondta, nagyon örül, hogy a dolgok így alakultak.

Ha ugyanis a bizottság a tervek szerint, február 15-én ülésezett volna, és a kétadagos adatok alapján a vakcina engedélyezése ellen szavazott volna, „az azt üzente volna a nagyközönségnek, hogy valami nincs rendben ezzel a vakcinával. Ha hónapokkal később visszajövünk, és igennel szavazunk, az emberek továbbra is gyanakvóak lehetnek. Emiatt kevésbé valószínű, hogy beadják az oltást” – mondta Offit.

„Az üzenetem a kisgyermekes szülőkhöz, hogy ez nem „nem”, hanem egy „még nem”” – tette hozzá.

VIDEO A sminkmester megmutatja, hogyan rajzolj profi tusvonalat magadnak

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»