7 dolog, amit tudnod kell a brazil gyantáról

7 dolog, amit tudnod kell a brazil gyantáról

Címlap / Stílus / Test / 7 dolog, amit tudnod kell a brazil gyantáról / 2. oldal

5. Bizonyos szintű fájdalomra számítanod kell

Hogy mennyire fájdalmas a brazil gyanta? Számos olyan kezelés létezik, amiről sokan állítják, hogy „gyakorlatilag fájdalommentes” vagy „teljesen fájdalommentes”. Nem szabad viszont figyelmen kívül hagyni, hogy akik évek óta gyantáztatnak, valószínűleg már érzéketlenek a fájdalomra.

Ha viszont most gyantáztatsz először, akkor számíts a fájdalomra. Hogy mennyire lesz kellemetlen, az a szőrszálak vastagságától, sűrűségétől és a saját fájdalomküszöbödtől is függ, de ha megbízható és profi kozmetikust választasz, biztos lehetsz benne, hogy mindent meg fog tenni azért, hogy a lehető legkevésbé legyen kényelmetlen számodra a kezelés.

Tippek brazil gyanta előtt
Vera Petrunina/istockphoto.com

6.
Igazítsd hozzá az öltözékedet

A gyantázás után nagy valószínűséggel vörös és irritált lesz a bőröd, ami teljesen normális, de jobb, ha kíméled. Mindenképpen laza, kényelmes ruhákat válassz a kezelés után, hogy elkerüld az irritációt vagy erősítsd a szőrszálak benövésének esélyét.

A jó hír viszont, hogy a bőrpír egy-két napon belül egyik pillanatról a másikra el is fog múlni, ha közvetlenül utána ügyelsz arra, hogy közvetlenül a gyantázás után a lehető legkevesebb súrlódás érje.

7. Készülj fel az esetleges fájdalomcsillapításra

Ha gyantázás után fájdalmat érzel, amitől nem tudsz eltekinteni, akkor a lehető leggyorsabb módszer az irritáció csökkentésére egy vény nélkül kapható hidrokortizon tartalmú krém. Csillapítani fogja a gyulladást és a viszketést, ezen felül pedig a bőrpírt is csökkenti.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást