Haj / Stílus

5 bevált lépés: tanítsd meg a hajadnak, hogy ne zsírosodjon!

5 bevált lépés: tanítsd meg a hajadnak, hogy ne zsírosodjon!

Hajmosási rutin

Mindennek az alapja a jó sampon – sajnos el kell, hogy keserítsünk, ezt valószínűleg nem az 1000 forint alatti árkategóriában fogod megtalálni. A pipereboltokban található samponok nagyon jók egy átlagos haj mindennapi ápolására, de ha szeretnél javítani a fejbőröd és a hajszálaid egészségén, ennél többre lesz szükséged.

Próbáld ki a fodrászboltokban kapható, kicsit drágább, de nagyobb kiszerelésű samponokat – kérj segítséget a fodrászodtól, ő biztosan szívesen segít, és elmondja, melyik márkát ajánlja. Érdemes ugyanabból a márkából sampont és balzsamot is venni, mert gyakran együtt a leghatásosabbak.

Balzsamozz először!

Igen, eddig az volt az aranyszabály, hogy először sampon, aztán balzsam, de ha nem szeretnéd, hogy lelapuljon és könnyen zsírosodjon a hajad, ezt a sorrendet érdemes megfordítani! Ezentúl is csak a hajvégeidet kend be balzsammal, hiszen a hajtöveket ez is zsírosítja, de kivételesen ezt használd először, és csak utána samponozz – lehetőleg kétszer.

Így a hajvégeid puhák maradnak, viszont a tincseken maradt balzsam súlya nem húzza le a hajkoronádat, és sokkal tisztábbnak is érzed majd, mintha a szokásos sorrendet alkalmaztad volna.

Az almaecet jó barátod

Ahhoz, hogy hozzászoktasd a hajadat, hogy nincs mindennap megmosva (ez ugyanis nagyon káros neki, mert a fejbőröd természetes védekezőképességét megöli, és így könnyebben zsírosodik a hajtöved), maximum három naponta szabad samponoznod. Ha azonban úgy érzed, hogy nagyon ápolatlan a hajad, használj almaecetet!

Vizezd be a hajadat, majd a tövektől indulva önts rá némi ecetet, hagyd rajta pár percig, majd mosd le. Ez visszaadja a tincseid fényét, és egy kis energiát is ad a megfáradt hajadnak, ráadásul filléres praktika.

A cikk még nem ért véget! Lapozz egyet ide kattintva >>

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást