5 barátság, aminek jobb, ha véget vetsz – Nem lesz kár értük

5 barátság, aminek jobb, ha véget vetsz – Nem lesz kár értük

Címlap / Életmód / Egészség / 5 barátság, aminek jobb, ha véget vetsz – Nem lesz kár értük

Az igaz barátságokat nagyra értékeljük, és ez így is van rendjén. Vannak azonban olyan kapcsolatok, amelyeket a barátság címkéjével takargatunk, pedig semmi jót nem adnak nekünk.

Bármilyen nehéz is, ezeket jobb, ha felfüggeszted, mielőtt teljesen kizsigerelnek.

A féltékeny

Egy igaz barát segít, hogy két lábbal a földön maradj, de ha minden sikeredet, eredményedet megkérdőjelezi a másik, ha rögtön hibát talál abban, amit csináltál, vagy megpróbálja megmagyarázni, hogy miért nem olyan nagy dolog, amit elértél, ahelyett, hogy veled örülne, akkor könnyen lehet, hogy a féltékenység áll a háttérben.

Próbáljatok meg beszélni erről, hiszen lehet, hogy a barátodat bántja valami, és emiatt viselkedik úgy, ahogy, de ha nem próbál változtatni ezen, vagy nem látod, hogy a megoldásra törekedne, akkor érdemesebb elvágni ezt a köteléket.

Az elnyomó

Hasonló a féltékeny típushoz, azzal a különbséggel, hogy elébe megy a dolgoknak, és igyekszik meg is akadályozni, hogy bármiféle sikert elérhess.

Egy igaz barát segít, hogy beilleszkedj egy új társaságba, szorít a karrieredet és a magánéletedet illetően, az elnyomó fél viszont igyekszik minden területen dominálni, és nem hagyja, hogy te kerülj a középpontba, amíg ő is ott van.

Sokféle kapcsolat létezik, és lehet, hogy egy kis egészséges versengés nektek belefér, de ne feledd: ha átléptek egy határt, ez a barátság egyikőtöknek sem fog jót tenni majd.

A haszonkereső

Szinte csak akkor tűnik fel a barátod, ha valamiféle sikert értél el? Gyorsan a kapcsolataidról kérdez, és megsértődik, ha valamit inkább nem kotyognál ki neki, hiszen benne megbízhatsz, országos cimborák vagytok!

Az viszont, hogy mi lett a beteg macskáddal, vagy hogy sikerült a gyerek angol dolgozata, már cseppet sem érdekli?

Lehet, hogy valaki csak azért akar maga mellett tartani, mert lát benned potenciát arra, hogy olyasmiket érsz el, ami még neki is jól jöhet? Nem biztos, hogy neked is megéri fenntartani egy ilyen kapcsolatot!

Az energia vámpír

Mindegy, hogy mi történik, mert vele történik valami fontosabb, és azonnal a figyelmedre van szüksége.

Mindig van valami, amit el kell mondania, mindig van egy nagy híre, és még az is lehet, hogy utólag kiderül, nem minden egészen úgy történt, ahogyan azt elmesélte, de egy kis füllentés neki belefér azért cserébe, hogy az ő dolgaival foglalkozzon mindenki.

Ha egy baráti találkozó után nem azt érzed, hogy végre kicsit feltöltekeztél, kipihented magad, és a beszélgetés egy wellness volt mindkettőtök lelkének, hanem éppen ellenkezőleg, folyamatosan leharcolva jössz el ezekről a találkozásokról, jól lehet, hogy az úgynevezett barátod a te energiáidon élősködik.

A drámázó

Vannak rendkívüli helyzetek, amikor természetes, hogy barátként minden személyes ügyedet félre teszed, és a másik segítségére sietsz.

De ha túl gyakoriak, majdnem hogy állandóak ezek a vészhelyzetek, és nem is emlékszel rá, mikor volt utoljára, hogy a másik megkérdezte, veled mi van, akkor ez a barátság elég egyoldalú kapcsolattá alakulhatott.

Vannak, akiknek egyszerűen csak közönség kell, akik előtt előadhatják a hattyú halálát.

Ha a barátodnak segítségre van szüksége, természetes, hogy mellette állsz, de ha csak a figyelmet és a sajnálatot akarja, azt viszont folyamatosan, akkor itt az ideje, hogy valami számodra is hasznosabb dolog felé fordítsd az energiáidat.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást