Otthon / Utazás

Barangolás belföldön – a legnépszerűbb városaink

Barangolás belföldön – a legnépszerűbb városaink

Az utazások tervezésénél egyre többször jut az eszünkbe, hogy nem kell feltétlenül külföldre utaznunk, hiszen hazánkban is csodálatos települések várják a látogatóikat. Lássunk most ezek közül néhányat, a teljesség igénye nélkül.

Budapest

Igazán nem meglepő, hogy a turisták körében nagy népszerűségnek örvend a főváros.

Egyrészt, ha külföldre megyünk, akkor mi is szívesen nézzük meg az adott ország központját, másrészt Budapest bővelkedik a különleges látni és kipróbálnivalókban: gondoljunk csak az állatkertre, a fürdőkre, a budai hegyekre, valamint a belváros csodás épületeire.

Hévíz

A gyógyfürdőjéről híres város évek óta az egyik legnépszerűbb uticél a turisták körében.

Ez persze cseppet sem véletlen, hiszen amellett, hogy a gyógyulás reményében keresik fel a helyet, nem elhanyagolható a látvány sem, amit a tóra épített épületkomplexum jelent.

Természeti értékeiről sem szabad megfeledkezni, hiszen a víz mellett az erőségek is kitűnő szórakozást biztosítanak, nem is beszélve a wellness – lehetőségekről.

Hajdúszoboszló

Bár a város maga is igen látványos, jellemzően inkább a termálvizeiért került be a leglátogatottabb települések sorába, hiszen Magyarországon Hajdúszoboszló rendelkezik az egyik legnagyobb ilyen készlettel.

A fantasztikus kikapcsolódás, és ellazulás mellett a belváros is tartogat látnivalókat.

A családosan érkezőknek, vagy azoknak, akik nem elégszenek meg egy kis pancsolással, érdemes felkeresni az aquaparkot is, ami a csúszdákkal, és a hidegebb vizű, valamint a gyerekmedencékkel felhőtlen szórakozást ígér.

Siófok

A fiatalok egy legkedveltebb hazai úti célja ez a bulis város. Ez persze igaz a külföldi huszonévesekre is, hiszen ha külföldre is látogatnak, akkor is egy pezsgő, szórakozási lehetőségekkel zsúfolt várost keresnek, ahol bulizhatnak hajnalig.

Emellett nem elhanyagolható a tény, hogy a Balaton közelsége lehetővé teszi a lubickolást, és azt is, hogy senki se térjen úgy haza, hogy a bőre ugyanolyan fehér, mint amikor elhatározta, hogy meglátogatja kis hazánkat.

Balatonfüred

A Balaton menti települések között az egyik legszebb ez a város, ráadásul a legrégebbi üdülőhelyek között szerepel. Népszerűségét pluszban emelik szénsavas forrásai, és különleges, mediterrán klímája is.

A látnivalók, műemlékek, templomok és szobrok hosszú sora biztosan nem engedi, hogy az idelátogatók unatkozzanak. És ha elfáradtak a nézelődésben, akkor ejtőzhetnek egyet a magyar tenger hívogató hullámai között.

Győr

Magyarország hatodik legnagyobb városának is méltán van stabil helye a leglátogatottabb településeink között. Jelentős ipari és gazdasági központ, ám népszerűsége nem ennek, sokkal inkább annak köszönhető, hogy hazánk harmadik leggazdagabb városa, műemlékek tekintetében.

Természetesen az épületek mellett természeti kincsekben is bővelkedik, amit szemünk elé tár a híres állatkert, de tehetünk egy kellemes sétát a Püspökerdőben is. De természetesen remek kikapcsolódást és ellazulást ígér a Rába-Quelle fürdő is.

Pécs

A történelmi város rengeteg csodálatos látnivalóval hívogatja a turistákat. Gondoljunk csak a pécsi dómra, a gyönyörű, 4 tornyával, vagy a hangulatos pubok sorára.

A történelem szerelmesei biztosan nem csalódnak az ókeresztény sírkamrák feltárt leleteiben, valamint a város egyéb, római kori emlékében. Koncertek, előadások és egyéb szórakozási lehetőségek sora is várja a látogatókat, valamint megtekinthetik a világhírű Zsolnay porcelángyárat is.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást