3 anyós típus létezik – Tényleg megmérgezheti az életeteket!

3 anyós típus létezik – Tényleg megmérgezheti az életeteket!

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / 3 anyós típus létezik – Tényleg megmérgezheti az életeteket!

Az elmúlt időszakban nagyon sokat foglalkoztam az örökölt, illetve a másolt mintákkal. Korábban is érdekelt a téma, de mióta megszületett a kislányom, mindennél fontosabbnak tartom, hogy ne adjam neki örökül azt, ami nekem is fájdalmat okozott. Persze tudom, hogy mindent nem tudok és nem is kell kivédenem, de a nevelés életem eddigi legizgalmasabb utazása. Azonban nem csak a saját szüleink mintáit vizsgáljuk fel egy idő után, hanem azzal is szembesülünk, ha a párunk felmenői olyan sémákat követnek, amik nem igazán egészségesek…

A mérgező szülőknek sajnos nagyon sok típusa ismeretes: vannak, akik fizikálisan bántalmaznak, vagy irreális elvárásokat állítanak, mások bűntudatot keltenek, alapvető szükségleteket vonnak meg a gyermekeiktől. Ami viszont mindannyiukban közös, hogy nem hagyják kibontakozni gyermekük személyiségét, elnyomják, megtorolják a próbálkozásokat, hiszen ellenkező esetben nem gyakorolhatnák a feltétlen kontrollt.

Egy idő után a gyermekekben fel sem merül a választás, ellenszegülés lehetősége, a családi béke érdekében elfogadják azt, ami látszólag megváltoztathatatlan. Ez általában jól is működik addig, amíg be nem toppan az igazi, nagy szerelem a fiatalabb generáció életébe. Ekkor jön csak az igazi szenvedés! A gyermeknek le kellene vetkőznie mindazt, ami egész idáig alapvető volt számára, olyan sémákat kellene maga mögött hagynia, amiknek létjogosultságát nem is volt szabad megkérdőjeleznie. Ha ez sikerül, akkor van esély egy boldog kapcsolatra – de ezt persze a mérgező szülő szörnyen nehezen viseli. Ismét előtérbe kerül a lelki terror, a bűntudatkeltés, egyes esetekben akár a kitagadással való fenyegetőzés.

A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!
«Előző
1/3
Következő»

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!