„Tényleg ezt akarod felvenni?” Anyai megjegyzések és amit valójában jelentenek

„Tényleg ezt akarod felvenni?” Anyai megjegyzések és amit valójában jelentenek

Címlap / Életmód / Egészség / „Tényleg ezt akarod felvenni?” Anyai megjegyzések és amit valójában jelentenek

„Tényleg ezt akarod felvenni?”

Ez valószínüleg azt jelenti, hogy „Ez a ruha nem áll jól, jobb lenne ha mást vennél fel.” Egy pizonyos ponton, az anyák úgy érzik homályosan kell fogalmazniuk, hogy ne bántsanak meg. De van itt még valami: az anyák szeretnék ha úgy öltözne lányuk, ahogyan azt ők tennék, ha fiatalabbak lennének. A te megjelenésed őt is tükrözi, ezért szeretne segíteni, hogy mellette boldog nő váljék belőled. Ilyenkor a legjobb megmondani, hogy köszönöd a tanácsát, de szeretnél a saját stílusodban öltözni.

„Tényleg ennyire éhes vagy?”

Ez nem jelent mást, mint „Tedd le a sütit, ennyi elég volt.” Ennek a mondatnak elég nyilvánvaló a jelentése. Túl sokat eszel, és az édesanyád szeretné ha visszafognád magad, és vigyáznál az alakodra. Ő vigyázni próbál helyetted is, hogy csinos maradj. Add tudtára, hogy bár tudod, hogy csak jót akar, de ezek a kijelentések számodra nagyon kényelmetlenek.

„Semmi gond, nem akarlak zavarni…”

Valójában azt jelenti, hogy „Nem kapok elég figyelmet tőled, pedig jó lenne ha többet beszélgetnénk.” Nem akar terhedre lenni, de jól esne neki ha kibeszélné gondjait. A legjobb ilyenkor időt szakítani és alaposan elbeszélgetni vele. Így megérzi, hogy bízhat benned és jó érzés számára, hogy ő is megértheti a te gondjaidat.

istockphoto

„A szomszédlány továbbképzőbe iratkozott.”

Abban reménykedik, ha megosztja veled a többi veled egyidős sikereit és haladását, akkor te is kedvet kapsz hozzá. Valójában szeretné, ha jobban ösztökélnéd magad, hisz ő is dicsekedne veled. Ezért jó ha állandóan beszámolsz az életedről. Így ha a szomszédlány továbbtanul, te elmondhatod, hogy nemrégiben milyen jól teljesítettél a munkában.

„Jópofa a srác, de vannak tervei?”

Az anyád azt hiszi, hogy a kocsmatöltelék barátod bár jóképű, nem férjnek való. Ez elég kényelmetlen mindkettőtöknek, mert bár mindketten felnőttek vagytok, nem tudod vele pontosan megértetni, hogy ő egy másik generációhoz tartozik. A legjobb ha ráhagyod, az idő úgyis megválaszolja, mennyire komoly a kapcsolat. Egy férjnekvaló úgyis bevágódik az anyósnál is, nemde? Ha tudod, hogy nem komoly köztetek, nyugtatsd meg, hogy csak jól érzitek magatokat de nem terveztek semmi komolyat.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást