Arc / Stílus

Amit a sminktetoválásról tudni akartál – interjú Polónyi Klaudia sminktetoválóval

Amit a sminktetoválásról tudni akartál – interjú Polónyi Klaudia sminktetoválóval

A sminktetoválások manapság a virágkorukat élik! Egyre népszerűbbé vállnak, nem csak a nők, de a férfiak körében is! Bevallom, engem már régóta foglalkoztat a téma, ugyanis nem teljesen vagyok megelégedve a szemöldökömmel, így, amikor elsőként belefutottam a szálas technológiába, azonnal felkeltette az érdeklődésem. Ugyan még nem szántam rá magam, de egyre többször pötyögöm be a keresőbe a sminktetoválás kulcsszót, és így bukkantam rá Polónyi Klaudiára az Endless Beauty Szalon alapítójára is, akinek a munkái egészen elkápráztattak. Nem is volt kérdés, hogy egyszer szeretnék vele egy interjút készíteni, amiben kifaggatom mindenről, amit a sminktetoválással kapcsolatosan tudni érdemes.

Kinek ajánlod elsősorban a sminktetoválást? Milyen esetekben és miért?

A sminktetoválást mindenkinek ajánlom, hiszen mindenkinek jól áll – ezzel az innovatív kozmetikai eljárással az arc előnyös részeit emeljük ki, így olyanoknak is megoldást nyújthat, akik nem szeretnének sminkelt hatást. A nagyon természetes, kvázi láthatatlan” technikáktól az abszolút markánsabb, festettebb hatásig bármit el tudunk már készíteni; a végeredmény már csak stílus, ízlés kérdése.

A sminktetoválás akkor is opció lehet, ha esetleg valakinek betegségből, kezelésből adódóan kihullott a szőre, heg van az arcán, vagy nincs tehetsége a sminkeléshez.

Amit a sminktetoválásról tudni akartál – interjú Polónyi Klaudia sminktetoválóvalVan-e olyan eset, amikor kifejezetten nem ajánlod a sminktetoválást?

Van, persze. Léteznek ugyanis olyan orvosi kezelések, melyek alatt nem ajánlott a sminktetoválás, vagy csak orvosi engedéllyel, felügyelet mellett lehet elkészíteni. Minden esetben érdemes szakemberrel konzultálni előtte. Ezektől eltekintve bárki készíttethet magának egyedi sminktetoválást.

Melyek a legújabb technológiák, és melyek a legdivatosabbak manapság?

Amit a sminktetoválásról tudni akartál – interjú Polónyi Klaudia sminktetoválóval

Rengeteg új technika jelent meg az elmúlt pár évben. Ami a sminkben bejön újdonság, azt előbb-utóbb átvesszük a sminktetoválásban is. Nagyon nagy virágkorát éli a sminkelt hatású tetoválás. Ilyen a Soft Powder szemöldök is, mely pont úgy néz ki, mintha az illető igényesen kifestette volna a szemöldökét. Nagy kedvenc a Microblading szemöldöktetoválás is azok között, akik szeretik a természetességet.

Egyre többen vállalkoznak szájtetoválásra is, hiszen ma már lehetőség van az abszolút finom nude, visszafogott hatású szájsatírra is. Ez azok körében népszerű, akik ódzkodnak az erősebben rúzsozott megjelenéstől.

Mennyi a gyógyulási idő? Milyen időközönként szükséges az újra színezés?

A gyógyulási idő a szemnél 1-10 nap, a szemöldöknél 1 hét. A száj esetében 4-5 nap, mire leesik a seb, de a teljes gyógyulás 1 hónap. Ezután készítjük el a korrekciót, hiszen egy új sminktetoválás mindig két alkalom alatt készül el. A frissítésre szemöldök esetében max. 1,5 év múlva kerül sor, száj és szemhéj frissítésre 3-5 évente van szükség. Ez azt jelenti, hogy a szervezet által lebontott pigmentmennyiséget visszatöltjük, újra színezzük a tetoválást.

Amit a sminktetoválásról tudni akartál – interjú Polónyi Klaudia sminktetoválóval

A sminktetoválás eltávolítható? Volt már rá precedens?

Igen, eltávolítható, többféle tetoválás eltávolítási módszer is létezik. Sajnos elég sok esetben van szükség a régi, rontott tetoválás elhalványítására vagy teljes eltávolítására, különben nem átalakítható a meglévő tetoválás.

Végül pedig, de nem utolsó sorban: milyen előnyökkel jár a sminktetoválás rövid és hosszútávon?

A sminktetoválásnak számos előnye van. Azon kívül, hogy egy rendkívül jól megtérülő befektetés, rengeteg időt spórol meg nekünk. Kényelmes, hiszen reggel is szépen, frissen ébred az ember, nem folyik le a nagy melegben és a strandon a smink, tehát mindig szalonképes. 🙂

Amit még a mai rohanó világban fontos kiemelni: rengeteg nő önbizalomhiányos, magányos és frusztrált, hiszen az internet korában mindenki tökéletes, hibátlan bőrű, tökéletesre sminkelt, stb. Ez sok hölgyben frusztrációt ébreszt, és kisebbségi érzésük, önértékelési problémáik lesznek. Apró dolognak tűnik, de sminktetoválóként nap, mint nap tapasztalom, hogy rengeteget számít egy nőnek, hogy mindig rendben van a sminkje, az arca. Visszaadja az önbecsülésüket, és szépnek érezhetik magukat – számomra ez talán a legfontosabb.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást