Otthon / Hobbi

Ahogyan menő fülbevalókat készíthetsz pár perc alatt – 5 kreatív ötlet

Feldobnád a megjelenésed vagány, saját készítésű kiegészítőkkel? Szereted egyedi holmikkal felhívni magadra a figyelmet? Ha igen, akkor nézd meg ezt a kreatív fülbevalós összeállítást, amiben izgalmas és könnyen megvalósítható ötleteket találsz.

Egy kis ráhangolódás

Én nagyon szeretem az olcsó alapanyagból elkészíthető, látványos ékszereket. Ha megkérdezik, honnan vannak, lelkesen mondom, hogy én raktam őket össze otthon pár filléres kreatív kellékből. Most megmutatok neked pár nagyon jópofa fülit. Szuperolcsó cuccokból összeállíthatod őket. Ráadásul különösebb kézügyesség sem kell az elkészítésükhöz és tényleg néhány perc alatt megvannak. Fülbevaló kellékeket hobbiboltokban nagyobb mennyiségben is tudsz vásárolni.

Bőrből angyalszárnyak

A bőr remek alapanyag fülönfüggőkhöz is. Képzeld, egyes bőrdíszművesek árulnak nagyon olcsón maradék anyagot.

De ha van olyan használt bőrcuccod, öved, amit már biztos nem fogsz felvenni, újrahasznosíthatod.

Az angyalszárnyak több rétegesek is lehetnek, de egyetlen szín is jól tud mutatni a füledben.

Ollóval vagdosd meg a csepp formájú alapokat és hobbikellékesnél beszerezhető karikára illeszd fel őket! A karikát ollóval össze tudod szorítani. Ragasztásra nincs is szükség.

 

Csini korongok

Egyik kedvenc anyagom a hőre keményedő gyurma, én mondjuk kifőzhetős gyurmának hívom. Mindkét névben benne rejlik maga a technika is, hiszen olyan gyurmáról van szó, ami sütőben vagy felforralt vízben megkeményedik. Ugye mennyi lehetőséget rejt ez magában?

Rengeteg színben kapható az ilyen típusú gyurma, még csillogósakat is találsz köztük. Válassz ehhez a fülihez szép pasztelles rózsaszín árnyalatokból!

Tépj ki a gyurmákból egy- egy darabkát és formázz ezekből golyót! Rejts bele egy kis aranyszínű csipetet is, majd gyúrd tovább a golyódat! Ezután lapogasd le tenyérrel! Meglátod, egyedi mintát kapsz. Bedugós fülbevalóalapot használj, erre rá tudod a kifőzött vagy kisütött gyurmaékszeredet ragasztani. 

 

Formák farmerből

Ugye lapul nálad is otthon egy nem használt farmer? Ha igen, akkor keresd elő, mert farmeranyagból is készülhet látványos kiegészítő.

Ehhez a különleges darabhoz fülbevalókarikákra és kapocsra lesz szükséged.

Vágj ki két számodra megfelelő nagyságú kört a farmeredből és ezeket a köröket vágd félbe! Középen is vágj ki belőlük egy kisebb körformát! Két-két másmilyen méretű köröcskét kell még kivágnod és már mehet is a karikákkal való összeillesztés.

 

Vidám pomponok

Ezt talán az egyik legegyszerűbben megvalósítható ötlet. Pomponokat nagy kiszerelésben is árulnak igazán olcsón. Nincs más dolgod, mint tűvel és cérnával összekötni őket és a kapocsra rögzíteni. Ha megtetszett ez a stílus, csinálj belőle többféle színben is, különféle szettekhez.

 

Ékszerbe zárt emlék

Ha van olyan nyaralós, kirándulós, országlátogatós élményed, ami mély nyomot hagyott benned, akkor ez a fülbevaló tetszeni fog neked.

A térképdarabkából készült ékszer egy szép emlék felidézője lehet.

Ha egy fesztivál emlékét szeretnéd ékszerbe zárni, egy belépőjegyből is megcsinálhatod ezt a korong alakú kiegészítőt. Ahhoz, hogy strapabíróbb legyen a papír alapanyagod, a kivágott köröket egy erős kartonra kell ragasztanod. Apró gyöngyökkel csinosíthatod a végeredményt.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást