2011-es hajstílusok. Frizuraötletek a sztároktól!

2011-es hajstílusok. Frizuraötletek a sztároktól!

Címlap / Stílus / Haj / 2011-es hajstílusok. Frizuraötletek a sztároktól!

Itt az új szezon, ilyenkor érdemes megújulni, levetkőzni az eddig már unalmassá vált stílust és megtalálni az újat.

Találd meg kedvenc frizurádat, nézd meg a csillagok milyen új külsővel ragyognak a 2011-es évben.

Frizura fejforma szerint

Határozd meg milyen stílusú frizura illik fejformádhoz. Törekedj mindig az ovális forma kialakítására. Ezért ha kerek arcformád van, hosszíts és magasíts rajta, ha széles az állkapcsod optikailag kicsinyítsd és így tovább. Olvasd el cikkünket a fejforma szerinti frizuraválasztásról itt, amelyből megtudhatod milyen hajak illenek a leginkább az arcodhoz!

Hiába áll jól egy sztárnak egy frizura, mindenkinek más formák előnyösek. A fejforma mellett más fontos tényezőket is figyelembe kell venned frizuraválasztáskor: haj típusa, vastagsága, bőrszín. Ha vastagszálú, dús hajad van és az arcod bizonyos részeit kissebbíteni szeretnéd, mellette a hajat gyéríttetned kell. Ha túl vékonyszálú a hajad, és dúsabbá szeretnéd tenni, a réteges hajvágást ajánljuk. A hajszín kiválasztása sem könnyű dolog, figyelembe kell venned a bőr- és szemszínedet, valamint természetes hajszínedből kell kiindulnod. A túl nagy hajszínbeli változás természetellenesnek hathat.

Vannak azonban egyes dolgok, amelyeket megtehetünk, attól függetlenül, milyen hajjal áldott meg a természet. Próbálj ki új, minőségi hajápoló termékeket, válaszd őket hajtípusodhoz. Egyes hajpakolások például javítják a haj szerkezetét, mások selymesítik és vékonyítják a túl dús hajat, és még sorolhatnánk a hajápoló termékek hatásait. A hajformázó termékek is csodákat művelhetnek, egyesek egyenesítenek, mások göndörítik vagy dúsítják a hajat.

Hosszú frizurák

Sandra Bullock hosszú haja messze a legnépszerűbb az utóbbi időben. Az egészségtől csillogó, réteges hosszúságú hosszú haj idén is nagyon divatos. Az első tincsek lehetnek világosabbak, így fénye és mélysége lesz a hajnak. A 2011-es évben a teljesen egyenes haj már nem divat, a tincsek végei hullámosabbak, gyakran asszimetrikus hosszúságúak a tincsek. Igazán elegáns és kifinomult hajválasztás.
Christel Stause amerikai topmodel hosszú haja természetes hullámokban, és egy csodálatos meleg barna színben pompázik…kicsit a naplemente színeit idézi, természetes és szép! Penelopé Cruz latin sötétbarna haja már szinte világhírű – ő az, aki 20 éve is hasonlóan hordta haját, egyszerűen azért, mert annyira jól áll neki. A külső tincsek szőkítettek, ez fényt ad hullámokban ívelő tincseinek.


Sandra Bullock. Chrishell Stause. Penelopé Cruz.

Bobfizurák

2011-ben a bob és asszimetrikus vágású rövid/félhosszú hajak nagyob divatosak lesznek. Biztosan ismered Victoria Beckham mindig változó bob fizuráit, idén kicsit nagyobb hajhosszal hordja, mint az előző években. Beckhamné fejformájához a bob ideális választás, hátul rövidebb és dúsabb, míg az első tincsek fokozatosan hosszabbak. A sötétbarna hajszín nagyszerűen áll neki. A barnaszemű hölgyeknek ajánlott egy ilyen sötét csokoládébarna hajszín kipróbálása.
Keira Knightley rövid modern frizurája üde stílussal ajándékozta meg, hosszú göndör hajával kevésbé keltett ennyire határozott benyomást, pedig démoni szépségéhez nagyon jól illik.
Chelsea Staub szőke bobja tökéletesen illik szív formájú állához, mivel az első tincsek lekerekítik hegyes állát. Az amúgy barna szépség számára jól áll a tövénél sötétebb szőke haj, így mélysége van a hajnak és világos bőrével kontrasztos.


Chelsea Staub. Keira Knightley. Victoria Beckham

Nyárias göndör haj

Nincs bájosabb a göndör fürtöknél. Shakira ezt pontosan tudja, természetes göndör hajával és szexy csípőmozgásával levette a világot a lábáról. 2011-es turnéján is a megszokott szőke göndör vadóc énekesnőt láthatjuk.

Jessica Biel sportos külsejéhez egyre gyakrabban választ elegáns, göndör hajviseletet. Szögletes állkapcsa miatt a hullámok és göndörség különösen előnyösek.

Marion Cottilard francia színésznő ovális arcformájához szinte bármilyen frizura illik. Az aranyos és egyben elbűvölő göndör rövid frizura azért előnyös számára, mert hosszúkás arcformáját rövidíti, a göndör tincsek pedig optikailag szélesítik arcát. 


Shakira. Jessica Biel. Marion Cotillard

A rövid pixie haj

A pixi crop idén is óriási divatnak örvend a rövid hajkedvelők körében. 2011-ben az asszimetrikus hossz, szélfújta haj nagyon trendi. Nem túlzás azt állítani, hogy Halle Berry sikerét annak a stílusváltásnak is köszönheti, amelyet rövid pixie hajával ért el. Hosszú hajjal egy teljesen más stílust tudott megmutatni, amely nem talált érdeklődő tömegre, rövid szexy hajával azonban igazi macskanővé tudott válni.

A Bewerly Hills 90210 sorozatból ismert Jessica Stroup is az utóbbi időben átváltott rövid hajra, ami valljuk be teljesen előnyére van. A Dawson és a haverok-ban ismerhettük meg először Michelle Williams-t, a színésznő azóta megannyi frizurát kipróbált már, de szőke hajszíne mellett mindvégig kitartott. A rövid, fül mögé fésült haj kifinomultságot sugároz, és kiemeli gyönyörű fejformáját.


Halle Berry. Jessica Stroup. Michelle Williams.

VIDEO Jobb ember vagy, mint hinnéd, ha ez az 5 dolog jellemző rád

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!