Falra szőve – Lenyűgöző 3D-s képeket készít egy lány cérnából

Falra szőve – Lenyűgöző 3D-s képeket készít egy lány cérnából

Címlap / Otthon / Dekor / Falra szőve – Lenyűgöző 3D-s képeket készít egy lány cérnából

Debbie Smyth textiltervezőt leginkább cérnából szőtt festményeiről ismerik, amiket nem vászonra, hanem a falra készít el. A különös képeire már a nagyobb cégek is felfigyeltek; dolgozott már többek között az Adidas-nak és a Sony-nak is.

Debbie egyedi stílusa alkalmassá teszi, hogy a munkái ne csak a galériák falain, de irodák és egyéb belső terek dekorációs elemeként is megjelenhessenek. Itt éppen a Hermés egyik boltjának kirakati dekorációját készítette el.

2012-ben a Mercedes-Benz kérte meg, hogy készítsen egy „mobilitás” témájú illusztrációt a cég új Mercedes-Benz Concept A-CLASS típusú autójához.

A Sony Playstation számára különféle témájú képeket készített a márkára jellemző szavak és szlogenek felhasználásával.

2012 májusában egy reklámügynökség felkérésére készítette el ezt a 16 méter széles, 2 méter magas installációt, amivel a Hamburgi Filharmonikusok soron következő koncertjét népszerűsítették. Az installációt Bedrich Smetana cseh zeneszerző híres műve, a Moldva inspirálta.

A staffordi Shire Hall Galéria egyik csoportos kiállítására készült ez a csodálatos alkotás, ahol Debbie mellett még kilenc másik textilművész is bemutatkozott. Az kép öt teljes napon át készült – ha kíváncsi vagy rá, hogy hogyan, akkor azt ide kattintva tudod megnézni.

2012 augusztusában az Adidas megbízásából készített egy szlogen alapú installációt, amely egy londoni pop up store falát díszítette. Az üzlet a limitált kiadású AdiZero Primeknit darabjait értékesítette, melyek felsőrésze egy forradalmian új technikával, varrás nélkül, szövéssel készült.

Ez a 9 méter széles és 2,5 méter magas kép a West Wales School of the Arts, a London Design Festival és a Cardiff Design Festival keretein belül is megjelent. Ez tulajdonképpen egy hordozható alkotás, amely hat panelból áll össze.

A „Shaded Works”, azaz „Árnyékolt alkotások” Debbie gyerekkori emlékei nyomán születtek, amelyek gyakran vicces szituációkat, filmbeli jelenetekhez hasonló mozzanatokat örökítenek meg nem mindennapi formában.

A walesi Mission Gallery minden hónapban felkér egy alkotót, hogy bármilyen technikával készítsen egy alkotást a galéria adottságait kihasználva. Erre a felkérésre született meg ez a falra felfutó hatalmas cérna fa.

Szintén egy galériába készült ez a falra szőtt körhinta, melynek elkészítéséhez 5 kilogramm fém gombostűt, 2000 tűzőkapcsot és töménytelen mennyiségű fonalat használt fel. A kép fantasztikusan mozgalmasra sikerült, szinte várnánk, hogy egyszer csak megmozduljanak a figurák.

Képek forrása: debbie-smyth.com

VIDEO Közvetlen járat Budapestről: ezekkel a látnivalókkal csábít Tirana

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!