Farsangi sminkek

Farsangi sminkek

Címlap / Stílus / Arc / Farsangi sminkek

Nem tudod milyen arc mögé bújj farsangra? Nézz meg pár olcsó és egyszerű kreatív sminktippet, hogy mindenkit el tudj kápráztatni a farsangi bulin!

Macska smink

A lányok/nők arcához jól illik a macska arcfestés. A jelmez nem igényel nagy befektetést, az egyszerű feszes fehér vagy fekete öltözet megteszi. De mi lesz az arccal?
Bázisként használj egy nagyon világos, majdnem fehér alapozót. Rajzolj rózsás orcát rózsaszín pirosító segítségével. Minden macskaarc akkor a legautentikusabb, ha bajsza van, ezt fekete vagy barna szemceruzával húzhatod meg.

A bajusz tövébe, az orr és száj között, rajzolj pontokat. Az orrodra rajzolj egy egyszerű piros fordított háromszöget fekete/rózsaszín szemceruzával, vagy rúzzsal. Ajkaidat fesd rózsaszínre. Ha drámaibb hatást szeretnél, fesd sötétebbre. A szemeket hosszú macskaszemekre fesd sötét szemceruza segítségével.

Pillangó smink

Akár fantasy tündérjelmezbe bújsz, akár pillangónak öltözöl, a pillangó smink jól fog illeni megjelenésedhez. Ennek az arcfestésnek az élénk, tarka színek a jellegzetességei.
Pirosas, rózsaszínes, zöld és kék szemceruzákkal rajzolj kis lepkéket az arcodra, főként a szem és orca környékére. Csillámmal adj egy különös ragyogást a „lepkéknek”. Az alapsmink maradjon egyszerű, és visszafogott. A ajkakat emeld ki élénkrózsaszín rúzzsal.

Vámpír smink

A most annyira divatos vámpírok nem maradhatnak el egyetlen farsangról sem. A vámpírsmink lényegében egyszerű, nőkön kifejezetten szexy és félelmetes. Elegendő három színt használnod hozzá: fekete, fehér és piros/barna. Ha érdekesebb hatást szeretnél, bevetheted a kék vagy lila színeket is. Világos, majdnem fehér alapozót kell használnod, sötét szemeket, szem alatti barna karikákat és sötétvörös ajkakat.

Tündér smink

Egy szép tündérsmink olyan, mint egy értékes ékszer vagy kiegészítő. A szem köré rajzolt színes indaként behálózott ívek, vagy a csipkés minták igazán elragadóvá teszik megjelenésed. Az alapsmink legyen visszafogott, a minták magukért fognak beszélni. A szem köré rajzolt íveket díszítsd csillámmal. Díszítheted a szem környékét és homlokot különböző aplikált kövekkel. Az ajkakra világos rózsaszín ajakrúzst használj.

Tipp: a drámaibb lázadó tündér sminkhez, használj csak fekete szemceruzát és alakíts ki sötét füstös szemeket.

Bohóc smink
Ha vicces bohócjelmezbe öltözöl, át kell változtatnod arcodat is. A bohócsmink fontos összetevője a fehér alapozó, piros rúzs a szájnak és orrnak. Ha félig síró, félig nevető arcot szeretnél, figyelned kell a szájkontúr ívére és a pontosan kialakított szemfestésre (egyfelől könnycsepp, másfelől felfele ívelő mosolygó szem).

Különböző geometriai mintákat is rajzolhatsz a szem köré: rombusz, háromszög, kör vagy absztrakt modern vonalakat.

VIDEO Üde tavaszi barackos smink

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!