Barátság és szerelem: járhatnak kéz a kézben?

Barátság és szerelem: járhatnak kéz a kézben?

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Barátság és szerelem: járhatnak kéz a kézben?

Sokunknak volt/van fiú barátja. Persze ő is pasi mindenki másnak, kivéve Neked. Számodra tabu mint férfi, és nyugtatgatod magadat, hogy te kizárólag csak az emberi értékeit veszed benne észre.

Évszázadok óta foglalkoztatja ez a kérdés emberek millióit. Vajon létezik e férfi és nő barátság, és mi van akkor, ha valamelyik téren túllépjük azt a bizonyos határvonalat? Egyáltalán működhet úgy is, ha a szerelmünkből csinálunk barátot, vagy pont a barátunkból pasit magunknak? Olyan kérdések ezek, amit szinte nap mint nap felteszünk egymásnak, és magunknak, de ember legyen aki érti ezen dolog kémiáját, mi a fene felelős a sok bugyuta hormonon kívül azért, hogy néha összehoz minket a másikkal fordított felállásban is.

A szex az a dolog, ami a barátság és a szerelem határköve. Onnantól kezdve ha átléped a határt, a barátság megszűnik létezni, és valami teljesen mássá alakul. Utána jártunk most pár alapvető kérdésnek, ami biztos, hogy rengeteg embert foglalkoztat, és lehet hogy épp te is keresed ezek valamelyikére a választ!

Lehet a barát az ex pasinkból?

Rengeteg ember vallja hogy igen. De ha jobban átgondoljuk reálisan a dolgokat, nem csak a mát, hanem a holnapot is figyelembe véve, akkor azért elő fordulhat sok dolog amit illik mérlegelnünk. Legjobb ha mázlis vagy és úgy tudtok szakítani hogy egy jó viszonyban váltok el. Elvégre sose lehet tudni hogy mikor jön jól az élet bármilyen területén egy jól ismert segítő kéz. Tehát ha sikerül jóban maradnotok és hátsó szándék nélkül kapcsolatban maradnotok, ápolni ezt az új irányt vett dolgot, akkor jó esélyek pályázhattok arra hogy szép és hosszú igazi barátságot megélhet a kettőtök párosa!

Viszont nagyon oda kell figyelni arra hogy kizárólag azok tudnak ilyen téren is tiszta lapot nyitni, akik már teljesen elfeledték és lezárták a múltat egymással, és semminemű minimális sértődés és harag sincs már bennük a partnerük felé. Sokan vannak, akik ilyen látszat barátságokat hirdetnek pont azért, mert ezáltal szeretnének majd ha lehetőség nyílik rá, borsot törni az exük orra alá. Soha ne játssz a másik ember érzelmeivel, legyen az volt pasi vagy akárki, tartsátok tiszteletben egymás emberi mivoltát, és csak akkor kezdjetek bele egy barátságba, ha tényleg mindketten akarjátok, és készen álltok rá!

Baj-e, ha néha lefekszem a fiú barátaimmal?

A barátjával soha senki nem fekszik le, nemhogy többször! Ahol pedig felüti a fejét a vág, ott nincs barátság! Érdemes tehát leülni, akár közösen is, és átbeszélni, átgondolni hogy ki mit érez valójában és a másik iránt! Ez tényleg csak barátság? Vagy szerelem, csak egyszerűen nem meritek/akarjátok bevallani még magatoknak sem? Ha megfelelően tudjátok kezelni ezt a helyzetet, akkor biztos hogy bármi is süljön ki belőle a végére jó cimborák lehettek, és szerencsés esetben még tüskét sem ejtetek a másikban! Ha mégis öszesikeredne pár ilyen eset, ne hárítsátok át a dolgok felelősségét a másikra, beszéljetek meg mindent és kell szeret esetén, úgyis meg fogjátok tudni oldani helyesen!

Mi van akkor és normális-e, ha sok fiúbarátom van, de folyton ölelgetnek és fogdosnak, akár csak a poén kedvéért is?

Na, ez biztos hogy nem egészen normális dolog, senki részéről, főleg egy bizonyos életkor fölött. Jó dolog a barátság, és még jobb amikor kölcsönösen spontán mód tudtok hülyülni a haverokkal, meg cinkelgetni egymást, de amióta kitalálta isten a férfit és a nőt, az érintést más dolgokra tervezte általuk. Tehát ha egy férfi (és főleg folyamatosan), testi kontaktust keres egy nőnél, akkor annak egész biztos, hogy oka van, még akkor is, ha nem vallja be magának.

Egy-egy puszi vagy ölelés, még teljesen belefér, de ha valaki rendszeresen naponta akár többször majdnem megmászik az utca közepén is, ott nem ártana egy tisztázó beszélgetést lezavarni, a békesség kedvééért!

Mi a teendő akkor, ha beleszerettem a legjobb barátomba?

Talán kezdetben észre sem vetted azt a szürke kis fickót a sarokban, nemhogy más gondolataid támadtak volna felőle. Aztán elkezdtetek beszélgetni, jóba lettetek, majd azon kaptad magad, hogy hoppá, már minden gondolatod körülötte forog. Beleszeretni a barátunkba veszélyes, és kockázatos dolog, bár nem esélytelen. De ahhoz sziklaszilárd talajokon kell állni az ismeretségeteknek, főleg ami a kettőtök közti bizalmat illeti. Ráadásul fenn áll a veszély, hogy a nagy vallomás után érzelmeid nem igazán találnak meghallgatásra mert a pasi bizony ugyanúgy csak egy havercsajként tekint rád, te meg szépen jól megzuhanhatsz és jöhet a kötelező lelki nyavalyák sorozata.

Hogy ezeket biztosan el tudd kerülni, legjobb ha nem szeretsz bele a barátodba! Ha mégis megtörténne, akkor is igyekezz kordába tartani az érzéseidet, és ismerkedj inkább másokkal! Hátha jön egy eszméletlenül jó idegen, aki teljesen le vesz a lábadról! Nagyon ritka esetben viszont tény, hogy sikerrel járhat az akció, de ahhoz az kell, hogy mindkét ember tisztában legyen a saját érzéseivel és az akaratával, és érezzétek egymáson azt, hogy titeket valóban egymásnak teremtett az isten!

VIDEO Halak csillagjegyűként ezekre számíthatsz párkapcsolatban a többi csillagjegytől

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!