December 7-13.: Programajánló a karácsonyi hangolódás jegyében

December 7-13.: Programajánló a karácsonyi hangolódás jegyében

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / December 7-13.: Programajánló a karácsonyi hangolódás jegyében

Vészesen közeleg a karácsony, ám aggodalomra semmi ok, a héten is rengeteg lehetőséged lesz az ünnepi hangulat megteremtésére és egyedi ajándékok beszerzésére! De ha egy kicsit kikapcsolódnál, arra is találhatsz alternatívákat programajánlónkban!

HÉTFŐ – december 7.

MONDAY SESSION w. DJ VADIM & SENA – Toldi Klub

Ez az, túlélted a hétfőt! Ennek örömére látogass el este a Toldi Klubba, ahol a Monday Session keretein belül ezúttal Sena és Dj Vadim mutatja be közös nagylemezét, a Grow Slow-t

MAPS médiaművészet megőrzése szimpózium – Ludwig Múzeum

Elgondolkoztál már azon, hogyan is lehetne megőrizni, „konzerválni” a nem hagyományos műtárgyakként számon tartott fotókat, filmeket, videókat, digitális és internet alapú művészeti alkotásokat az utókor számára? A festmények, szobrok archiválásának módszere már adott, azonban a fent említett művészeti ágak termékeinek a fennmaradása még kérdéses. Erről hallgathatsz meg egy érdekes előadást a Ludwigban!

KEDD – december 8.

Az A38 Hajó bemutatja: Pesti Estek Editors (UK), Public Service Broadcasting (UK) @ Barba Negra Music Club

Ha kedveled a minőségi brit indie zenét, jó hírünk van számodra! Az új lemezére készülő, nagy népszerűségnek örvendő Editors budapesti koncertjére még mindig kaphatóak jegyek!

Random Trip Special – Forbes jótékonysági karácsonyi koncert – A38 hajó

A keddenként megrendezésre kerülő improvizációs koncertsorozat ezúttal jótékonysági céllal várja az igényes zene kedvelőit, hiszen a szervezők a bevétel felét a hátrányos helyzetű fiatalok zenei képzését támogató Snétberger Alapítványnak ajánlják fel. Fellép többek között Fluor Tomi, Kállay-Saunders András, Koszi Janka és MC Kemon is.

SZERDA – december 9.

KultúrTapas Spanyol Klub – La Nube

Mit szólnál egy kis kultúrával egybekötött karácsonyi hangolódáshoz?

A La Nube kávézó az ünnepek jegyében meghitt, spanyol karácsonyi dalokkal és isteni mediterrán finomságokkal vár!

Megismerheted, milyen is az igazi, hagyományos spanyol karácsonyi menü, ugyanakkor kortyolgathatsz a legínycsiklandóbb spanyol borokból is!

 

CSÜTÖRTÖK – december 10.

A Flyerz bemutatja: A Street Food Éjszakája

Ki mondta, hogy a december csak a hagyományos karácsonyi ételekről szólhat? 🙂 Idén is megrendezik a Street Food Éjszakáját, ahol azért a szervezők belecsempésznek egy kis adventi hangulatot is az étel- és italkülönlegességekbe!

The Subways (UK), Die Mannequin (CA) – A38 Hajó

Az A38-on szinte már rutinosan lép a színpadra a brit punk-rock-pop trió, a The Subways. Ha máshonnan nem is, a Spíler című Guy Ritchie filmből ismerheted a bandát, ugyanis többször felcsendül benne a Rock and Roll Queen című számuk!

PÉNTEK – december 11.

GARÁZSVÁSÁR – Buda Entertainment & Gastro

Itt garantáltan karácsonyi kincsekre lelhetsz! Minden korosztály számára találhatsz ajándékot, hiszen lesznek ruhák, szuper játékokat, konyhai- és lakásfelszerelések, kiegészítők, és sok más csecsebecse! Ráadásul mindezt jóval a bolti ár alatt!

mïus LIVE feat Vera Jónás & Dóri Hegyi – Toldi mozi

A Toldi mozi nagytermében először hallgathatod meg a 2015-ben teljes átalakuláson átesett mïus legújabb albumát, mely 2016-ban fog megjelenni a berlini SONAR KOLLEKTIV gondozásában. A mozitermes helyszín nem véletlen, hiszen a teljes zenekaros koncerten még vizuális aláfestés is lesz!

SZOMBAT – december 12.

13. Lurdy-Házi ÁsványBörze 

Ha szép és különleges ajándékkal szeretnéd meglepni a szeretteid, vagy csak egyszerűen rajongsz a szebbnél szebb ásványokért, látogass el szombaton a Lurdyba! Ősmaradványok, drágakövek, meteoritok, valamint az ezekből készült dísztárgyak és ékszerek közül válogathatsz, ráadásul különleges gyermekprogramokra is benevezheted a családodat!

Adventi Kastélynapok – Gödöllői Királyi Kastély

Érdemes a hétvégén kiruccanni Gödöllőre, hiszen a Gödöllői Királyi Kastély karácsonyi pompába burkolózva várja a látogatókat! Különböző családi programokkal, különleges tárlatvezetésekkel és előadásokkal, kézműves foglalkozásokkal és karácsonyi koncertekkel hangolódhatsz itt az ünnepekre!

VASÁRNAP – december 13.

Kicks R Good 05 „Sneakers & Streetwear” powered by SneakerTracker – AnKert

Mit szólsz egy jó kis vasárnapi kikapcsolódáshoz a prémium utcai divat jegyében? Nem kell ehhez mást tenned, mint ellátogatnod az AnKertbe, ahol a megszokott módon a főszerep megint a lábbeliké, ugyanakkor most még ruházati cikkekkel is készülnek a szervezők, hogy felturbózhasd a téli gardróbodat!

Apacuka kerámia karácsonyi műhelyvásár

Az Apacuka kerámia műhely az ünnepek alkalmából megnyitja kapuit, és mindenféle színű, formájú és mintájú árut tár a közönség elé, melyekből te is kedvedre válogathatsz. Ráadásul ha elég gyors vagy, és bekerülsz az első 10 vásárló közé, akkor még kézműves szappant is kapsz ajándékba!

VIDEO Így készíts pár perc alatt merész, füstös szemsminket

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!