Mutatós kontyok 5 perc alatt: így készítsd el őket

Mutatós kontyok 5 perc alatt: így készítsd el őket

Címlap / Stílus / Haj / Mutatós kontyok 5 perc alatt: így készítsd el őket

Egy elegáns, szép konty minden alkalomra ideális viselet, egyszerre szexi és elegáns, plusz nem is feltétlenül olyan bonyolult az elkészítése, mint amilyennek elsőre tűnik. Most olyan frizurákat mutatunk, amiket egy kis rutinnal akár néhány perc alatt is elkészíthetsz, és egy romantikus tavaszi esküvőn is megállják a helyüket – akár vendég vagy, akár főszereplő.

A titok: a hajfánk

A hajfánk remek találmány, mert egyszerűen, és nem is kifejezetten sok hajból szép, nagy kontyot készíthetsz vele, ami ráadásul akár egész este is kitart.

Ehhez a frizurához körülbelül a füled vonalában válaszd ketté a hajadat, a felső részt tekerd a hajfánk köré, az alsó részt pedig fond be egyszerű hármas fonással, és tekerd a konty töve köré, végül rögzítsd hullámcsattal.


Csavaros konty és rocker frufru: 8 szuperdivatos frizura 2015-re


Fontos, hogy olyan hajfánkot válassz, ami színben is illik a hajadhoz, így ha esetleg ki is látszik egy picit a tincseid alól, nem lesz olyan feltűnő.

Bízd a hajdíszre!

Ha egy kicsit hullámos a hajad, akkor mi sem egyszerűbb, mint ezt a frizurát elkészíteni: a középen elválasztott frizura két legszélső tincsét hátra, a füled mögé, a további tincseket pedig egyszerűen tekerd lazán két ujjad köré, majd a csigákat tűzd a tarkódra.

Oldalt nyugodtan hagyj lógva néhány tincset, mert ez még bájosabbá teszi ezt a romantikus frizurát, ami egy egyszerű munkanapra is tökéletes viselet, de ha egy hajdíszt is tűzöl a hajadba, akkor bármilyen alkalomra elegáns lehet.

Tekerd fel!

Szinte biztos, hogy ezt a frizurát már láttad valahol, valakin, de neked is gyorsan a kedvenceid közé kerül, ha megtudod, milyen egyszerű elkészíteni!

Fogd alacsony lófarokba a hajadat, majd dugd két ujjadat keresztül rajta közvetlenül a hajgumi fölött, hogy egy kis “lyuk” legyen a tincseid között.

Fogd meg a copf végét, és dugd át ezen a lyukon, majd tedd az ujjadat a lyukba alulról, és a copfodon tartva folytasd a tekerést addig, amíg az összes hajadat fel nem tekerted.

Ekkor húzd ki az ujjadat a hajcsiga közepéből, és rögzítsd a végeredményt hullámcsattal.

Romantikus fonatok

Ez a frizura nagyon hasonlóan készül az előzőhöz, azzal a különbséggel, hogy a hajat a fül magasságában két rétegbe kell választanod, és a felső réteget a halántéktól, az alsó réteget pedig a nyakszirttől indulva kell laza fonásba fognod, mielőtt mindkettőt feltekernéd.

Ha nem hármasfonást, hanem parkettát használsz, mint a képen is még elegánsabb, még különlegesebb kontyot kapsz – a lényeg az, hogy ne fűzd túl szorosra a tincseket.

Egy kis tupír

Egy kis tupír mindig segít, hogy a kontyod erősebbnek és dúsabbnak hasson – ez a konty például úgy fest, mintha a rakoncátlan tincsek bármelyik pillanatban kivethetnék magukból a zabolázó hullámcsatokat, de valójában stabilan áll a helyén.

Az elkészítéséhez a frufru vonalában fogd össze a hajadat, és ezt a réteget egyelőre tűzd össze egy csattal. A lelógó hajat fogd össze, kicsit csavard meg, majd tekerd kontyba a fejed tetején, és rögzítsd egy hajgumival.

Ekkor engedd le a frufru részt, és válaszd három egyenlő részre. A két szélső tincset a fejedre simítva tűzd hátra a kontyod alá, a középsőt pedig tupírozd meg egy kicsit, mielőtt hátrahajtod és megtűzöd.

Egy fésűvel még kicsit alulról megütögetheted a frufru részt, hogy semmiképpen se lapuljon a fejedre, és már készen is vagy.

VIDEO Így készíts pár perc alatt merész, füstös szemsminket

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!