15 trükk a tökéletes szépségért

15 trükk a tökéletes szépségért

Címlap / Stílus / Test / 15 trükk a tökéletes szépségért

Közeleg a tél, de még mindig rengeteg program és buli áll előttünk az évből.

Ezért következzen most egy kis összefoglaló arról, hogy mik a leghatásosabb szépségtippek, amivel könnyedén elérheted, hogy ezt az évet is gyönyörűen és csillogóan zárd!

Hajformázó titkok

– Minden nő álma a dús haj. Sokszor okoz problémát, hogy hajunk lelapul, vagy hiába csinálunk vele bármit, nem tudjuk növelni a volumenét. Ha mégis tömegnövekedést szeretnénk elérni, akkor úgy fésüljük a hajunkat, hogy közben a kefét függőlegesen tartsuk!

– Arra is figyeljünk, hogy egyszerre ne túl sok hajat fogjunk kézbe, hanem maximum öt centis tincsenként fésüljük. Így dúsabbá tehetjük hajkoronánkat.

– Ha a hajtövünket szárítjuk, figyeljünk arra, hogy a kefe segítségével emeljük meg az egész hajunkat, a természetes esésével ellenkező irányba! Így látszólag sokkal magasabb és testesebb lesz a frizuránk.

– Ahhoz, hogy profin tudjuk beszárítani hajunkat, nagyon fontos a selymes és ruganyos haj. Ezt a hatást akkor érhetjük el leginkább, ha besamponozzuk a hajtöveket (csak a töveket), a hajvégekre pedig kondícionállót teszünk. Hagyjuk így állni pár percet, azután öblítsük le! Így megakadályozzuk, hogy hajunk kiszáradjon, sprőd legyen, vagy elnehezedjen a szárítás végett.

– Hasonlóan kellő hatást érhetünk el akkor is, ha szilikonos szérumot kenünk a még nedves tincsekre. Mindkettő meghozza a kívánt hatást!

Bőrfényesítő trükkök

– Ha fényes és ragyogó arcbőrt szeretnénk, akkor a következő egyszerű maszk, szinte azonnal orvosolni tudja a problémát: kevés papaját törjünk porrá, és keverjük össze ugyanannyi arányú mézzel. Ecseteljük fel az arcunkra, várjunk vele egy 15 percet és mossuk le. Az eredmény önmagáért beszél!

– Amennyiben szeretnénk hogy arcbőrünk minél tovább sugárzó maradjon, akkor a reggel feltett alapozó, vagy színezett hidratálókrémünkbe keverjünk némi folyékony bronzosítót. Igen tartós hatást érhetünk el!

– Kifejezetten jó trükk az is, ha a járomcsontunkat hangsúlyozzuk ki, méghozzá a következő képpen: tegyünk rá halvány vagy színtelen csillámport, esetleg púdert, majd kenjünk a környékére világos rózsaszín pirosítot (vigyázzunk arra, hogy tényleg világos színű pirosító legyen). Az alatta lévő barázdába pedig, kenjünk minimális bronzosítót. Így optikailag a színek egybeolvadása, gyönyörű, életteli arcbőrt fog eredményezni!

Testpuhítás felsőfokon

– Bársonyosan sima lesz a bőröd, ha a fürdővizedbe tejport szórsz! A tejben található laktózsav ugyanis hámlasztó hatással bír. Lehámlasztja a bőr legfelsőbb rétegét, minden testradírnál kiemelkedőbb hatású.

– Ha azt szeretnéd, hogy bőröd is csillogó legyen, ne csak az arcod, mondjuk a dekoltázsodnál, akkor szórj egy kevés bronzosító púdert a melled domborulataira, majd tegyél rá átlászó csillámport. Így ragyogóan selymes lesz a bőröd, és igazán kívánatos látványt nyújt majd!

– Szőrtelenítés esetén, sokkal eredményesebb és simább hatást érhetsz el akkor, ha a borotválkozó habot nem csak a kezeddel, hanem mondjuk egy masszirozókefe vagy kesztyű segítségével viszed fel. Így ugyanis, sokkal mélyebben tud hatni a hab, és ezáltal felemeli az esetleges apró, letapadt szőrszálakat is. Amit aztán könnyebben lenyisszanthatsz utána.

A csodálatos ajkak elérése

– A sztársminkesek esküsznek az alábbi egyszerű fortélyra: rúzsozd ki a szádat, a természetes színéhez passzoló rúzzsal, majd színezd körbe, a vele megegyező színű kontúrceruzával, utána pedig tegyél rá egyel világosabb árnyalatú szájfényt. Így optikailag megnöveled a szád volumenét, sokkal érzékibbnek, dúsabbnak fog tűnni.

– Ha azt akarod hogy rúzsod sokkal tartósabb legyen, akkor ajánlott tipp, hogy ne kenéssel vidd fel, hanem törj le egy kis darabkát, és ütögetéssel kend fel. Így sokkal erősebben fog látszani és több rúzs is kerül az ajkaidra.

Viszont most jön a lényeg! Utána mindenképpen itasd fel zsebkendővel a fölösleget! De ne nyomkodd, csak tartsd oda egyszer hogy felszívja a maradékot.

– Roppant egyszerű trükk, a kíhívó és szexis ajkak érdekében, ha sima, egyszerű, színtelen szájfényt teszel a felső ajkad közepére a „V-pontba”.

A legszebb sminkek érdekében

– Hogyha nagy és csillogó szemeket szeretnél, akkor ajánlott a következő dolgot megcsinálnod: fesd ki a szempilláidat egy réteg szempillafestékkel, utána pedig egy réteg kék színű szempillafestékkel. A kék ugyanis jobban kiemeli a szemed fehérjét, és optikailag is nagyobbít.

– A hosszú és légies szempillák érdekében, a festéket csak a pillák legvégére kend! Amennyiben megszáradt, következhet egy második, sőt akár harmadik réteg is. Viszont arra ügyelj, hogy ilyenkor már a teljes szempillát festd be.

– Ha nincs időd, vagy kedved pepecselni a sminkeddel, vagy egyszerűen nincs hozzá kézügyességed, mégis gyorsan szükséged lenne valami egyszerű, de szép sminkre, akkor fogadd meg ezt a tanácsot! Rettentő egyszerű smink, és külön előnye hogy szinte kivétel nélkül mindenkinek jól áll. Kontúrozd ki a szemed alul, halványszürke ceruzával, majd a belső szemzugokat és a szemöldökcsontodat is, utána pedig vigyél rá halványkék szemfestéket. Káprázatosan szép, mégis diszkrét hatást lehet vele elérni!

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!