A Facebook-függőség 7 leggyakoribb oka

A Facebook-függőség 7 leggyakoribb oka

Címlap / Életmód / Egészség / A Facebook-függőség 7 leggyakoribb oka

A Facebook a rabjává tett, és eszed ágában sincs lemondani róla. Pedig biztos, hogy neked is beugrott már, milyen lenne törölni a profilodat. Valami azonban tutira visszatart ettől az óriási lépéstől… Nos, lássuk pontokba szedve, hogy pontosan mi!

Kitűnő kapcsolattartási eszköz

A Facebook hozzájárul, hogy emberi kapcsolataid nap mint nap legyőzzék a távolságot. Számszerűleg a közösségi média felhasználók kétharmada állítja, hogy függőségének elsődleges oka a család és a barátok.

A mobil platformok és azokra fejlesztett applikációk segítségével pedig bárhol, bármikor megoszthatod velük életed legfontosabb pillanatait, illetve te is a mindennapjaik részese lehetsz. Fantasztikus, ugye?

Kémkedésre felbecsülhetetlen

Gyerünk, valld csak be! Elvégre ki nem kémkedett már a Facebookon? A dolog szépsége, hogy akár az összes exedet és a látszólag rég elfeledett gimis barátaidat is szemmel tarthatod. 

Egyetlen gombnyomással értesülhetsz a legszaftosabb magánéleti eseményekről, az eljegyzésekről, a gyűrűkben díszelgő drágakövekről, a menyasszonyi ruhák árnyalatáról, a terhes pocakok méretéről, a kisbabák első fogáról… 
Ki szomjazik ezek után valóságshow-ra, de most komolyan?

Fotóalbum és emlékkönyv, ami kéznél van

A régi fényképeid, a kiírásaid és a megosztásaid mind megőrződnek a Facebook szerverein. Ez bizonyos szemszögből csodálatos, hiszen emlékkönyv és fotóalbum keveréke lesz így a rendszer, amit akár a mobilodról is bármikor elérhetsz.

Nem kell többé régi lomok között matatnod, ha meg szeretnéd mutatni valakinek a két évvel ezelőtti nyaralási képeket. Másfelől viszont kissé talán ijesztő is, hogy szembenézhetsz az egykori önmagaddal – ehhez bizony harmóniában kell élni!

Az események fogva tartanak

A Facebook lehetővé teszi, hogy minden eddiginél könnyebben lehessen közösségi eseményeket szervezni. 
Nem számít, hogy egyetemista vagy, dolgozó nő, családanya, esetleg mindhárom az egyben, a közösségi portálon azonnal szembesülhetsz vele, milyen rendezvényekre látogatnak az ismerőseid, ahová téged is meghívhatnak – csak döntened kell, van-e hozzá időd és kedved.
Sőt, ha akarod, akár ezer embert is meghívhatsz a házavató bulira. Kérdés, hányan férnek el aludni egymás hegyén-hátán a kádban…

Van miről pletykálni

A Facebook elsődleges és közvetlen információforrásként mindig biztosítja, hogy legyen miről csevegni. Az általad valóban ismert hús-vér személyek élete sokkalta érdekesebb, mint a megfoghatatlanul távol élő celebeké. 

Óráról órára megtudhatod, mi számít nekik, mi történik velük, s azt hogyan élik meg. Fogadjunk, nem tudsz ellenállni a kísértésnek, hogy egy-egy közös ismerőssel megvitasd, kinél milyen fejlemények voltak a héten…

Emlékeztet a szülinapokra

Szállj magadba: a Facebook súgása nélkül vajon hány ismerősöd születésnapjával lennél tisztában? Egyáltalán nem ciki, ha egyjegyű számról beszélhetnénk: az emberek legtöbbje ugyanis hasonlóképpen van ezzel.

A közösségi média külön előnye, hogy a kalendárium funkció mellett helyben lehetőséget biztosít a jókívánságok közlésére – akár az illető „falán”, akár üzenetben. Nincs több sértődés – kész szerencse!

A csoportok mindenre jók

A Facebookon létrehozható nyílt, zárt vagy titkos csoportok felbecsülhetetlen alkalmat nyújtanak arra, hogy tartsd a kapcsolatot az iskola- vagy munkatársaiddal, illetve a különböző érdeklődési körök mentén szerveződő társaiddal. 
Soha nem volt még ilyen egyszerű és zökkenőmentes az információáramlás. Nincs több elfelejtett egyetemi konzultáció vagy munkahelyi prezentáció, elvégre a közösségi média mindig kéznél van, hogy emlékeztessen!
Ha a te Facebook-függőséged hátterében valami más indok is áll, oszd meg bátran kommentben!

VIDEO Közvetlen járat Budapestről: ezekkel a látnivalókkal csábít Tirana

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!