A párkapcsolat 5 szakasza

A párkapcsolat 5 szakasza

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / A párkapcsolat 5 szakasza

A párkapcsolatok terén is meghatározható több szakasz. Mi most megpróbáltuk kategorizálni őket.

A te párkapcsolatod melyik fázisban van épp?

Vágy

Szemkontaktus, telefonszám csere, randik, virágok, együtt alvások, a legcsinibb fehérneműk… Ebben a fázisban minden új és ízletes és számtalanszor megismételt. Nem győzitek elodázni egymás hívását és nem győztök találkozni.

Szerelem

Több nem törődtök azzal, hogy ki mikor telefonáljon, hogy ritkábbak legyenek a hívások, már nem játsszátok a hidegvérű, rendíthetetlen szerepet. Egyre komolyabban gondoljátok egymással a dolgot és az ott alvások is egyre gyakoribbak lesznek.

Ebben a szakaszban már hagyjátok, hogy néhány eddig jól leplezett szeszély is a felszínre kerüljön. Már tudod a kedvenc italát, ő pedig tudja a te kedvenc ételed. A családodról és a barátaidról kérdez.

A vacsorák és a randik már nem arról szólnak, hogy minél inkább lenyűgözzön téged, hanem arról, hogy megismerjen. A barátaid már érdeklődnek, hogy a kapcsolat tart-e valamilyen irányba. Kevesebb a virág, de több a hasznos ajándék, mint például az a jó kis kézi-mixer, amit eddig nélkülözött a konyhád vagy a DVD, amelyikről tudod, hogy imádni fogja.

Ami eddig kimaradt

Lassan kialakul az egymásról alkotott kép a legtöbb területen. Az együtt alvások adottak, bár nem szükségszerűek. Megosztjátok a fogkefét vagy hagytok egyet a másiknál. És a legfontosabb: beszélgettek. Mindez a jövőbeni párkapcsolat megalapozására szolgál.

A rutin

Már nem csak néha jelenik meg veled amikor a barátaiddal találkozol, hanem rendszeresen. A hívások és az üzenetek már nem olyan izgalmasak, sokkal inkább praktikusak, ugyanakkor a humoros és a minden nap új üzenetek felérnek vele. Itt a harc és a sminkelési rituálék ideje, és fokozatosan megtanuljátok hol vannak a másik határai.

A szülők… és nemcsak

Felkészít az első találkozásra a családjával. Kér, hogy ne aggódj, ugyanakkor elmondja, hogy az apja ki nem állhatja a szerencsejátékokat, a mamája pedig utálja az almát. Ebben az időszakban már nem számít, hogy ki fizeti ki a gázszámlát vagy ki állja az ebédet. A hívások és az üzenetek többsége főleg praktikus dolgokról szól, és már gondolkodást igényel, hogy izgalmas, vicces és spontán szövegeket írjatok. Elkezdtek a jövőről tárgyalni.

Ebben a pontban a kapcsolat két irányba haladhat: mélyebb rutin vagy távolság. Ezek a szakaszok fellelhetőek minden párkapcsolatban, még ha minden egyes kapcsolat különböző és mindegyiknek sajátos lefolyása van. Azonban ha minden egyes éjszakát nála töltesz, de még soha sem találkoztál a barátaival, azt jelenti, hogy a kapcsolatotok nem fejlődött és ez azt jelentheti, hogy el kellene gondolkoznod a fent említetteken.

VIDEO 10 ecset, ami nélkül lehet sminkelni, de nem érdemes

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!