Így lehet varázslatos fenyőillat a lakásodban

Így lehet varázslatos fenyőillat a lakásodban

Címlap / Otthon / Háztartás / Így lehet varázslatos fenyőillat a lakásodban

A sötét téli hónapokban szeretünk fenyőillatú lakásban tartózkodni. A fenyő a zöld színével nemcsak a jelenbeli és az elmúlt karácsonyokat juttatja eszünkbe, hanem arra is emlékeztet, hogy az életünk megújulhat, miközben a régi emlékeket örökre megőrizhetjük a szívünkben. Akkor is vágyunk a természetes fenyő melletti illatos karácsonyok után, ha már csak műfenyőt tartunk otthon.

Hogyan varázsolhatunk magunknak fenyőillatot?    Ennek a legegyszerűbb módja, ha egy erdei sétáról fenyőágakat viszünk magunkkal haza. Miután hazaérünk, állítsuk ezeket vízbe, hogy ne száradjanak el túl gyorsan. Az ágakról egy idő után persze mindenképpen peregni kezdenek majd a tűlevelek. Ha ezek után már nem szeretnénk, hogy továbbra is szem előtt legyenek, helyezzük át őket a fűtőtestre, így az illatukat továbbra is árasztani fogják, amíg egészen ki nem száradnak.    Tegyünk egy tányérra két-három darab mézeskalácsot vagy mézes süteményt. A tányért helyezzük el a fenyőágak közelében, hogy egyszerre illatozhassanak. A narancshéj illata is csodálatos kiegészítője lehet a fenyőillatnak.

  Illólaj, gyertya és füstölőpálcika   Az illóolajból cseppentsünk néhányat egy vízzel telt tálkába, és tegyük a fűtőtestre. Ezzel a módszerrel növelhetjük a levegő nedvességtartalmát, és egyben kellemes illatot varázsolhatunk a lakásba.    Az illatgyertyáktól sok embernek hamar megfájdul a feje, mivel mesterséges illatról van szó, amely nagyon átható és kellemetlen is lehet. Ha mindenképpen szeretnénk fenyő illatú gyertyát, vásároljunk és próbáljunk ki többfélét, hátha akad köztük olyan, amelyik a kedvünkre való.    A füstölőpálcikák szintén emelkedett hangulatot keltenek. Viszont ezek illatát is érezhetjük egy idő után hasonlóan orrfacsarónak, mint a gyertyáét. Ilyenkor inkább oltsuk el, esetleg még az ablakot is nyissuk ki, de csak egy-két percre, nehogy az illat teljesen elszálljon.  A fenyőillat hatása   Az illatok bármilyen formában hatással vannak a lelkünkre. Érzelmeket és gondolatokat váltanak ki belőlünk, blokkokat oldanak (vagy hoznak létre), energiával töltenek fel bennünket. Érdemes az illatokat cserélgetni, például télen a fenyőillat mellett a vaníliát, a narancsot és az eukaliptuszt is kipróbálni. Így tudatosíthatjuk magunkban, hogy az érzéseink sokfélék lehetnek, és sorsunkat is a változatosság jellemzi.    A karácsonyra való készülődés során, a téli hónapok csendes, félhomályos estéin alkalmunk van arra, hogy gondolatainkban elmélyülve, illatokkal körülvéve, akár egy könyv segítségével is helyükre rakosgassuk életünk darabkáit lelkünkben, a hozzájuk tartozó élményekkel és személyekkel együtt. 

VIDEO Jobb ember vagy, mint hinnéd, ha ez az 5 dolog jellemző rád

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!