A legjobb lánybúcsús programok idén nyárra

A legjobb lánybúcsús programok idén nyárra

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / A legjobb lánybúcsús programok idén nyárra

Ahogyan közeledik a legjobb barátnőnk nagy napja, számtalan dologgal kell foglalkoznunk a ruhánk és cipőnk beszerzésétől kezdve a lánybúcsú megszervezéésig. Ez utóbbi főleg akkor jelent kihívást, ha nem egy hagyományos bulit szeretnénk szervezni, hanem egy kicsit továbblépnénk a felelsz vagy mersz játékokon és a sztriptízes tűzoltók on. (x)

De mégis hogyan fogjunk ehhez hozzá? És milyen programokat érdemes szerveznünk? Most ebben segítünk, hogy a menyasszonynak tényleg igazán emlékezetes estéje lehessen!

Mielőtt máris leszerveznénk a legizgalmasabb programokat a lánybúcsús csapatnak, fontos, hogy végighaladjunk néhány lépésen. Ezek közül a legelső nem más, mint az, hogy üljünk le beszélgetni a menyasszonnyal! Ha igazán közeli barátunk – és márpedig valószínűleg az, ha mi szervezzük a lánybúcsúját –, akkor már biztosan mesélt arról, hogy milyen bulit szeretne. Hol tartaná? Napközbeni, esti vagy egy egész hétvégés programozásra vágyik? Mikor lenne a legoptimálisabb megtartani? Ez utóbbi kiemelten fontos kérdés, hiszen a legtöbben nem közvetlenül az esüvőjük előttre tervezik az ereszdelahajamat.

Emellett kérdezzük meg őt a vendéglistáról is: kikkel ünnepelne együtt? Vannak, akik meghívják az anyukájukat, a leendő anyósukat is, de vannak olyan programok, amelyek esetén ez nem túl jó ötlet. Azt is mindenképp tudakoljuk meg az arától, hogy vannak-e olyan programok, amelyektől abszolút elzárkózik. Hiszen van, aki nem szeret idegenekhez odamenni vagy éppen egy limuzin tetején kihajolva ünnepelni, míg másoknak ez maga a buli fogalma! Ezután érdemes még egy büdzsét is felvázolni, és ezt leegyeztetni a résztvevőkkel.

Ha ezeket letisztázzuk és leszervezzük, már nincs is más dolgunk, mint összeállítani a programokat és a játékokat, ami kétségtelenül a folyamat legizgalmasabb része!

A legjobb lánybúcsús programok idén nyárra

Nézzük, hogy merre érdemes indulnunk, ha szeretnénk egy érdekes, izgalmas, nem megszokott lánybúcsút rendezni a barátnőnknek. A klasszikus játékok mellett érdemes egyet-egyet az alábbiak közül is beszervezni, hogy valóban emlékezetes lehessen a buli!

Adrenalinhajhászat

Ha egy igazán vagány arával van dolgunk, aki imád mindent, ami veszélyes és izgalmas, akkor könnyű dolgunk lesz! Ma már számtalan olyan programot találhatunk országszerte, ami kedvez az adrenalinfüggőknek – erre az egyik legjobb példa a bungee jumping! Ezt persze ne tegyük kötelezővé minden résztvevőnek, hiszen nem vagyunk egyformák!

Közös festés

Ha valaki nem annyira híve a meredek programoknak, sokkal inkább kedveli a művészeteket, akkor jó ötlet lehet elvinni egy közös festegetésre. Ma már több cég is kínál lehetőségeket csoportoknak, akik együtt, egy párórás workshopon festhetik meg a maguk képeit festők segítségével. Ehhez nincs szükség különösebb művészi vénára, a lényeg, hogy jó szórakozzunk együtt!

Borkóstoló

Kevés dolog dobja fel jobban a hangulatot, mint egy kellemes környezetben eltöltött borkóstoló. Mindegy, hogy az ország melyik részén élünk – vagy hogy hová szerveztük a lánybúcsút – szinte mindenhol karnyújtásnyi közelségben találhatunk borvidékeket jobbnál jobb pincészetekkel. A borkóstoló biztosan megalapoz az esti bulizásnak, de összeköthetjük különböző játékokkal is!

Szurkolásra fel!

Azoknak, akik valódi sportfüggők, remek szórakozás lehet, ha elvisszük valamilyen sporteseményre. Épp folyik a Labdarúgó Nemzetek Ligája, de különböző országos bajnokságokat is találhatunk, amelyeknek egy-egy meccse szuper kikapcsolódást jelenthet. A közös szurkolás közben persze koccinthatunk egy-egy jeges itallal, ezzel is ráhangolódva az esti szórakozásra.

Főzőcske

Ma már igen nagy kultúrája van a különböző csoportos „főzőiskoláknak”, amelyek nem is igazából iskolák, hiszen nem feltétlenül az oktatás a céljuk, hanem a kellemes kikapcsolódás biztosítása – egy kis gasztronómiával fűszerezve. Válasszunk ki egy menüt vagy egy konyhát – kifejezetten népszerű az olasz és a francia –, kérjünk a főzés mellé italokat is, és máris megvan az alapunk egy szuper programhoz!

Koktélkeverés

Gyakorlatilag ugyanaz, mint a főzőiskolás program, csak koktélokkal! Keverjünk pikáns Bloody Maryt, édes Piña Coladát vagy ütős Cosmopolitant – a hangulat biztosan a tetőfokára hág majd!

Szabadulószoba

Nem csak csapatépítőkre szuper választás egy izgalmas szabadulószoba, hanem lánybúcsúkra is! Számtalan nehézségi szinttel és tematikával várnak az ilyen helyek, így minden csapat megtalálhatja a számításait.

Diszkó-jóga

Ma már hazánkban is egyre nagyobb hagyománya van a jógázásnak, de az utóbbi években megvetette a lábát a diszkóval vegyített jóga is! Az ötlet Berlinből származik, ahol varázslatos neonfények között, technóra végzik az asanákat. Ezt az élményt ma már itthon is átélhetjük néhány szórakozóhelyen. De figyelem: foglaljunk előre helyet, nehogy lemaradjunk!

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!