Ránctalanítás botoxszal: érdemes kipróbálni?

Ránctalanítás botoxszal: érdemes kipróbálni?

Címlap / Stílus / Arc / Ránctalanítás botoxszal: érdemes kipróbálni?

A botox vitathatatlanul beépült a köztudatba: mindenki vagy hallott már róla, vagy csináltatta már, vagy épp gondolkodik rajta. Ismertsége ellenére mégis nagy a zűrzavar az eljárással kapcsolatban, de szerencsére ez a cikk útmutatóul szolgál, hogy tisztázzuk a félreértéseket, és bemutassuk ezt a szuper hatékony esztétikai kezelést. Hogy működik a botox, mennyibe kerül, és ami a legfontosabb, megéri-e a az árát? (x)

Hogyan működik a botox?

A botox (A-típusú botulinum toxin) injekció az egyik leggyakoribb esztétikai beavatkozás, amely átmenetileg gátolja az arc izmainak működését, hogy segítsen kisimítani a mimikai ráncokat, a szarkalábakat és a homlokredőket. Méghozzá úgy, hogy közvetlenül blokkolja azokat az arcidegeket, amelyek az izmokat összehúzódásra késztetik. Sokkolóan hangozhat, valójában azonban ez az egyik leggyorsabb és leghatékonyabb módja a finom vonalak és redők minimalizálásának. A plasztikai sebészet eljárásaihoz képest a botox minimálisan invazív beavatkozás.

Az injekció beadása után a tévhitekkel ellentétben az izmaid nem bénulnak le, kizárólag az ingerületátvitel szűnik meg, ami a mimikai ráncok csökkenéséhez vezet, amelyek csak akkor jelennek meg, amikor az izmok összehúzódnak. A kezelés ezért is különösen hatékony a mosolygáskor megjelenő száj és az arc körüli ráncok, valamint a szem sarkánál, azaz hunyorgáskor, homlokráncoláskor és grimaszoláskor látható ráncocskák esetében.

Mennyire fájdalmas a botox kezelés?

A botox kezelés mindössze néhány percet vesz igénybe, amelyet egy rövid érzéstelenítés előz meg. A plasztikai sebész egy vékony tűt használ a befecskendezéshez, ami enyhe kellemetlenséggel jár. Azt kell mondanunk, egy intim gyantához képest a botox kezelés maga a felüdülés. A fájdalmat rövid, éles csípésként lehetne leírni, de mivel az egész procedúra rövid idő alatt lezajlik, mielőtt észlelnénk a szúrásokat, már vége is van az eljárásnak.

Fontos viszont megjegyezni, hogy a botox nem hat azonnal: körülbelül öt napra van szükség ahhoz, hogy a befecskendezés után látszódjon az eredmény, ezért ha egy különleges esemény miatt szeretnéd magad formába hozni, érdemes egy-két héttel korábban időpontot foglalni.

Freepik

Mennyibe kerül a kezelés, és érdemes-e kipróbálni?

A botox kezelés árát több tényező befolyásolja attól függően, hogy milyen anyagot fecskendeznek be, és hogy mekkora területen igényled a kezelést. A rendszeres használói esküsznek rá, hogy abszolút megéri az árát, mivel tényleg hatásos, és látványos eredményeket lehet vele elérni. A nem kívánt mellékhatásokat többnyire a rossz munkát végző sarlatánok rovására lehet írni, ezért is fontos, hogy csak olyan helyen vegyünk igénybe esztétikai beavatkozásokat, ahol tapasztalt szakemberekre bízhatjuk szépségünket.  

A Dr. Goodwin Szépség- és Egészségközpont szakembergárdája magasan képzett, nagy szakmai tapasztalattal bíró, elismert plasztikai sebészekből áll, akik 100%-os elégedettségi garanciát vállalnak kezeléseikre. Jelentkezz most és szuper-kedvezményes áron kérheted a botox kezelést, gyönyörű, exkluzív környezetben, minőségi luxus- és pénztárcabarát alapanyagokkal és ingyenes konzultációval. 

Nyitókép forrása: Freepik

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!