6 fellépő, akit látnod kell a Sziget utolsó napján

6 fellépő, akit látnod kell a Sziget utolsó napján

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / 6 fellépő, akit látnod kell a Sziget utolsó napján

Franz Ferdinánd, David Guetta, Besh o droM és Empire of the Sun… Ők várnak rád a 2013-as Sziget Fesztivál utolsó napján, augusztus 11-én, tehát vasárnap! Ehhez muszáj lesz felkötni a nadrágodat…

Babylon Circus

Tíz francia srác 1995 óta rendületlenül nyomja a rockot, a reggae-t és a skát. Európán kívül meghódították Szíriát, Ausztráliát, Új-Zélandot és Dél-Afrikát is. Eddig hat albumot jegyeznek, amelyek közül a 2004-ben megjelent Dances of Resistance tulajdonképpen háborúellenes, pacifista nyilatkozatot jelent.
A 2009-es La Belle étoile pedig annyira sikeres, hogy azóta is a világot járják vele. A La cigarette-tel és az Il pleut des bombes-bal hangolódhatsz a Pop-Rock Nagyszínpad 17:45-ös koncertjére.

Franz Ferdinand

Akármilyen zenét szeretsz, őket valószínűleg be sem kell mutatnunk neked. A négy angol 2001-ben kezdte a közös munkát, és második kislemezük, a Take Me Out máris óriási siker lett. Nevüket – nem meglepő módon – Habsburg–Lotaringiai Ferenc Ferdinánd főherceg ihlette, pontosabban egy így keresztelt versenyló. Szó sincs tehát történelmi hivatkozásról.
A The Fallennel és a Michael-lel érdemes bemelegítened a Pop-Rock Nagyszínpadon 19:30-kor kezdődő buli előtt.

David Guetta

Mintha az ikonikus francia DJ és zenei producer személye önmagában nem volna elég az élményhez, a Sziget szervezői fergeteges látványelemekkel tarkított zárópartit rittyentenek köré. Így aztán garantált, hogy nem fogod elfelejteni a vasárnap estét!
Guetta több slágert és díjat jegyez, mint itt fel tudnánk sorolni, de azért a When Love Takes Overt, a Titaniumot és a Memories-t érdemes meghallgatnod – ha még nem fújod őket kívülről! Az őrület 21:30-kor kezdődik a Pop-Rock Nagyszínpadon.

Besh o droM és Palya Bea

A hazai világzene éllovasaként is ismert zenekar 1999 óta húzza a talpalávalót. A magyar motívumok mellett hagyományos cigány, balkáni és más közel-keleti ritmusok is megfigyelhetőek műveikben.
A Meggyújtom a Pipám című dallal költöztetheted a zsigereidbe a hangulatot, amit a magyar kultúra öregbítéséért többszörösen kitüntetett népdalénekesnő, Palya Bea személye emel majd a 19:45-kor kezdődő koncerten, a Világzenei Színpadon.

Empire of the Sun

Az ausztrál elektroduó tagjai, Luke Steele és Nick Littlemore régóta dolgoznak együtt. Ezt a formációt 2007-ben hívták életre, s céljuk a szintipop ötvözése a rockkal, a new wave-vel és a dance-szel.
Két stúdióalbumuk közül az újabb Ice on the Dune címmel jelent meg idén június 14-én, és rögtön a toplista 3. helyén robbant a köztudatba. Ezen a nyáron biztosan többször buliztál már az Alive-ra! Vasárnap 21:00-tól a Party Arénában is megteheted a Sziget Fesztiválon.

Müller Péter Sziámi és az… And Friends

A 2013-as Sziget Fesztivál magyar fellépőkkel tarkított záróbulija 01:10-kor kezdődik a Magyar Zenei Színpadon.
Az Átmeneti kabátból ismert Dévényi Ádám és Fenyő Fruzsina mellett az Intim Torna Illegál Dorogi Péterje a Signifire Domonkos Csillája emeli az est fényét a Tudósok zenekar mellett – így aztán tényleg méltó módon zárhatod le a kiadós pihenés előtt az egyhetes együttlétet!

VIDEO Üde tavaszi barackos smink

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!