Divatos téli kedvenc, a pilóta sapka

Divatos téli kedvenc, a pilóta sapka

Címlap / Stílus / Divat / Divatos téli kedvenc, a pilóta sapka

Néhány éve újra berobbant a téli divatba a pilóta sapka és általában a fülmelegítős sapka, amely nem csak vagány külsőt kölcsönöz a viselőjének, hanem igazán meleg darab is. Nem mindegy azonban, hogy ki, hogyan és mivel viseli.

Arcforma

A pilóta sapka a legtöbb fejformához jól áll, mivel leengedett fülvédőjének köszönhetően nyújtja és keretezi az arcot. Szélesebb arccsontúaknak azonban ajánlott, hogy alaposan vizsgálják meg, hogy biztosan jól áll-e nekik, mert ebben az esetben könnyű félrenyúlni.
Érdemes a sötétebb színeket és a visszafogottabb megoldásokat keresni ebben az esetben.
1 – Mango, 7995 Ft / 2 – Zara, 5995 Ft.

Fülvédő

A fülvédő nem csak elengedhetetlen tartozéka a pilóta sapkának, de nagyon fontos az is, hogy hogyan viseljük. Komoly divatbakinak számít felhajtani a fülvédőt, hiszen így viselve a 80-as évek usánkáira emlékeztet, míg a fülre hajtva divatos és vagány benyomást kelt, viselőjére pedig egyből felfigyelnek.
És persze ne hanyagoljuk el azt a szempontot sem, hogy kiválóan melegen is tartja a fülünket a hidegben.
1 – H&M, 4990 Ft / 2 – Otto.hu, 8105 Ft. 

Méret

A méret kiválasztásánál szintén érdemes óvatosnak lennünk. Ha túl nagy méretet veszünk, azzal könnyen nevetséges hatást érhetünk el. A túl kicsit, erősen a fejre lapuló darabokat sem érdemes választani, bármennyire is szépek, ezek ugyanis lenyomják a hajat és a fejbőr is könnyen beizzad alatta.
Az ideális méret olyan, mint a háborúban a pilóták sapkája is volt: nem túl szűk, nem túl bő.
1 – Karl Donoghue, 2 – Reserved

Mivel viseljük

Nagyon fontos, hogy megfelelően válogassuk ki a pilótasapka mellé viselt darabokat. A legjobb választás ha olyan anyaggal viseljük, amiből a sapka készült, vagyis bőr-, szőrme- vagy kötött kabáttal, hiszen ezek stílusban, anyagban és vastagságban is egyeznek.
Nagy hiba azonban, ha elegáns szövetkabáthoz vagy más, vékony anyagból készült felsőhöz választjuk, mivel ezekkel groteszk hatást érünk el ahelyett, hogy divatosak és vagányak legyünk.
Bershka, 4595 Ft.

Férfidivat

A pilótasapka a férfiak megjelenésében is szerepet kap. A szabályok hasonlóak, mint a női változatnál: ne kucsmának, hanem vagány sapkának érdemes hordani, vagyis a fülvédőre mindenképpen figyeljünk.
Téli, szőrrel díszített dzsekik, sportos bőrkabátok mellé kiváló, de messziről kerüljük el, ha elegáns kabátot vettünk fel.
1 – Reserved / 2 – Zara, 5995 Ft.  

Ideális téli fejfedő

A pilóták sapkájának visszatérése nem újkeletű dolog a divatban, számos példa volt rá az elmúlt évtizedekben. Anyagukban és szabásformájukban is sokat változtak az idő folyamán, hisz ma már gyakoriak a kötött, díszesebb változatok, amelyek eltérnek a klasszikus bőr-szőrme pilóta sapkáktól. 
Igazán vagányak, egyediek és figyelemfelkeltőek lehetünk benne, csak meg kell találnunk a hozzánk illő darabot. Ha ez megvan, akkor viszont melegen ajánljuk mindenkinek – a szó szoros értelmében is!
1 –  Otto.hu, 8105 Ft  / 2 – Skaist Taylor.  

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!