Így sminkelj a munkahelyre!

Így sminkelj a munkahelyre!

Címlap / Stílus / Arc / Így sminkelj a munkahelyre!

A munkahelyi smink sokak számára nagy fejtörést okoz, mivel nehéz megtalálni az aranyközéputat. Íme, néhány tipp, hogyan készíts magadnak ápoltságot és frissességet sugárzó, szolid sminket!

Kell-e smink a munkahelyre?

Az első kérdés, ami felmerülhet a téma kapcsán az az, hogy vajon kell-e sminkelniük a nőknek magukat a munkahelyre, vagy hagyják meg inkább a baráti összejövetelekre és a randevúkra?
A válasz sajnos nem teljesen egyértelmű, mivel vannak olyan munkahelyek, ahol ez elhagyható, viszont vannak olyanok is, ahol egyenesen alapkövetelmény a teljes vakolat. Leggyakrabban a kettő között mozgunk, tehát általánosságban kijelenthetjük, hogy egy szolid smink szükséges lehet.

Mennyi az annyi?

Azoknál a munkahelyeknél, ahol előírás a talpig smink, ott kihagyhatatlan a profi alapozó, a pirosító, a szemhéjfesték, és az összes kellék, ami a sminktáskánkban megtalálható.
Amennyiben csak egy leheletnyi festékre van szükséged, akkor persze sok minden elhagyható, és a cél nem az, hogy a lehető legdögösebben mutass, hanem az, hogy ápolt és friss megjelenést kölcsönözz magadnak! Ehhez szerencsére nem muszáj megvenned a legdrágább készítményeket, azokat tartogasd inkább a különlegesebb alkalmakra!

Kell-e alapozó?

A legtöbb munkahelynél alapozót nem muszáj használni, kivéve persze akkor, ha olyan mértékű bőrproblémáid vannak, amiket csak az orvosolhat. Más esetekben elég, ha maximum egy színezett hidratálókrémet kensz az arcodra, de az is elhagyható.
Amennyiben szükségesnek érzed, a kisebb hibákra rakhatsz egy leheletnyi korrektort is, a lényeg, hogy jól érezd magad, és magabiztosságot sugározz!

Szem alatti karikák

Sokunknak nagy problémát okoz az, hogy reggel belenézünk a tükörbe, és hatalmas táskák éktelenkednek a szemeink alatt. Hogy hogyan lehet őket gyorsan eltüntetni?
Legkönnyebben egy jó korrektorral, de ügyelj arra, hogy csupán egy árnyalattal legyen világosabb az alapozónál, vagy a bőrszínednél, ugyanis ha nagyon elüt, akkor még inkább felhívja a karikákra a figyelmet. Fontos, hogy keveset használj, nehogy megüljön a kisebb ráncokban! Persze az alvást nem pótolja, viszont sokat tud javítani a helyzeten!

Üde, élénk tekintet

Amennyiben nem tudtad magad kipihenni az éjszaka, akkor két trükköt is bevethetsz annak érdekében, hogy tökéletes formába hozd magad a munkahelyre!
Először is csepegtess egy kevés szemcseppet, vagy műkönnyet a szemedbe, majd húzd ki a szemeidet fehér színű szemceruzával! Ezáltal tekinteted frissebbé válik, és a pirosság is elhalványul.

Pirosító a friss arcért

Hogy mivel lehet leginkább feldobni az arcot és eltüntetni a sápadtságot? Természetesen egy jól megválasztott pirosítóval, amit a járomcsontot alá viszel fel egy vékony rétegben!
Amennyiben kerekebb a fejformád, úgy a homlokod két oldalára is rakhatsz belőle! Ügyelj arra, hogy jól dolgozd el -mivel a lényeg, hogy természetesnek tűnjön-, valamint ne használj túl élénk színeket!

Rúzs, vagy szájfény?

Ha nem követeli meg a munkád, akkor rúzs helyett inkább egy diszkrét szájfényt válassz. Ez lehet színezett, vagy teljesen átlátszó is, a lényeg, hogy ne legyen feltűnő! Télen, amikor beköszönt a csípős hideg, akkor sokak ajkai kicserepesednek, ebben az esetben használj előtte hidratáló ajakbalzsamot, az ápolt hatás érdekében!Amennyiben azok szerencsések közé tartozol, akiknek sincs szükségük reggeli tatarozásra, neked igazán könnyű dolgod van: szempillaspirál, kis pirosító és szájfény, és már mehetsz is! Több nem is kell, hiszen a munkahelyek többségén nem a topmodell külső a lényeg!

VIDEO Így készíts pár perc alatt merész, füstös szemsminket

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!