6 last-minute tipp a nyári sminkeléshez

6 last-minute tipp a nyári sminkeléshez

Címlap / Stílus / Arc / 6 last-minute tipp a nyári sminkeléshez

Nyáron is szeretnénk szépek lenni, de kevés annál rémisztőbb látvány van, mint amikor egy smink teljesen szétfolyik a melegben. Hogy ne fordulhasson elő velünk ilyen, ezért jó, ha tisztában vagyunk néhány ezzel kapcsolatos tudnivalóval és praktikával.

Arckrémek

Nyáron különösen fontos, hogy védjük arcbőrünket a verejték, a meleg vagy akár a nap káros és sokszor öregítő hatásaitól, ezért rendszeresen használjunk hidratáló krémet.
A legjobb, ha olyat választunk, amit kifejezetten nyárra ajánlanak, és jó, ha rendelkezik napsugárzás ellen védő funkcióval is. Több színezett darab is kapható már ezekből, így akár egy nagyon lágy alapozásra is alkalmazhatjuk egyben.

Alapozó

Igaz, hogy egy jó alapozó csodákat képes művelni a bőrünkkel, de ennek ellenére nem ajánlatos nyáron használni.
Ha mégis megtesszük, akkor egyrészt mindenképpen jó minőségűt használjunk, azt is matt árnyalattal és kis mennyiségben, másrészt pedig feltétlenül vigyünk magunkkal egy komolyabb sminkfelszerelést, mert elég néhány perc a napon és a sminkünk máris elveszítette alapját és a gyönyörű arc hatásának éppen az ellenkezőjét érjük el.

Pirosító

A nyári sminkhez a legjobb, ha az alapozó helyett inkább csak egy kis pirosítót használunk. Igazán a krémes állagú termékeket javasoljuk, mert ezek jobban megmaradnak az arcunkon a melegben is.
Színekből sem kell túl erőset használni, és jobb, ha inkább melegebb árnyalatokat választunk a melegben. Ha szeretnénk frissen napozott benyomást kelteni, akkor a pirosítónkból egy nagyon kicsit tehetünk az orrunkra is.

Szemhéjfesték

Nyáron érdemes kevesebb és visszafogottabb színeket használni mindenből, így a szemhéjfestékből is. Ha tehetjük, akkor a por alá tegyünk egy kifejezetten erre a célra készített báziskrémet, ami segít, hogy a szemhéjunkon a festék ne csomósodjon össze.
Erre tegyük fel a halvány bézs, rózsaszín, vagy más, finom árnyalatú port. Ellenőrizzük a sminkünket gyakran, nehogy szétmaszatolódjon a melegtől!

Spirál

A szempillaspirál minden helyzetben és minden évszakban jól jöhet, sőt akár kötelező elemnek is nyilváníthatjuk. Ami fontos, az természetesen az, hogy vízálló legyen, hiszen így strandra is viselhetjük, és szépen kiemelhetjük vele a szemünket.
Vékonyan vigyük fel, hogy természetes hatást keltsen, és a szemöldökre is használhatunk egy színtelen, de megfelelő formát garantáló spirált.

Bronzosító

A bronzosító kozmetikumok nagyon természetes és szép látványt adnak arcunknak. Igaz, ezek víz mellé nem kifejezetten ajánlottak, de egyébként – ha a mennyiséget nem visszük túlzásba – bátran használhatjuk őket nyáron is.
Fontos, hogy mindig száraz bőrre vigyük fel, vagyis az izzadságot, vizet a bronzosító előtt alaposan el kell távolítani. Sőt a nyári hidratálókrém után is jobb, ha megvárunk, amíg az teljesen felszívódik!

VIDEO Halak csillagjegyűként ezekre számíthatsz párkapcsolatban a többi csillagjegytől

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!