Ha nem látod a túlpartot – Tippek szemüveges, kontaktlencsés nyaralóknak

Ha nem látod a túlpartot – Tippek szemüveges, kontaktlencsés nyaralóknak

Címlap / Életmód / Egészség / Ha nem látod a túlpartot – Tippek szemüveges, kontaktlencsés nyaralóknak

A szemüveg viselése gyakran kényelmetlen a vízparti nyaralások során, de nagyon oda kell figyelni a kontaktlencsét viselőknek is, mert a vízben akár súlyos szaruhártya-fertőzést is összeszedhetnek. 

Mindezek elkerülésére a legjobb megoldás a rövidlátás, távollátás vagy szemtengelyferdülés teljes megszüntetése lézeres látásjavítás segítségével. E fájdalommentes és biztonságos eljárás révén mindössze 10 perc alatt tökéletes lehet a látásod.

A több mint egy évtizede alapított Optimum Látásjavító Lézerközpontban több tízezer vizsgálatot és lézeres látásjavítást végeztek el, és itt érhető el hazánkban a beavatkozások legszélesebb palettája annak érdekében, hogy mindenki a leginkább testre szabott kezelésben részesülhessen.

Ráadásul az intézet a honlapjukon augusztus 5-ig jelentkezők számára díjmentesen elvégzi a kötelezettséggel nem járó alkalmassági vizsgálatot, a lézeres látásjavító beavatkozások árából pedig akár 120 000 Ft kedvezményt is biztosít.

Ha ezután is még mindig a hagyományos látásjavító eszközökkel vágunk neki a nyaralásnak, akkor a szemüvegeseknek nyaraláskor a leginkább arra érdemes figyelniük, hogy UVA és UVB sugárzást is szűrő dioptriás napszemüveget használjanak, és igyekezzenek elkerülni, hogy a bőrükre süljön az okuláré.

A kontaktlencse-használók azonban többet is kockáztatnak, mint némi foltot a szem körül. A kontaktlencse felszíne könnyedén mikrobateleppé alakul, ha nem fordítunk elég figyelmet a védelmére. Nem árt tudni azonban, hogy a leginkább édesvizében elterjedt, esetenként súlyos szaruhártya-gyulladást okozó Acanthamoebát a legtöbb kontaktlencse-tisztító folyadék nem képes eltávolítani. Tengervízben a sótartalom miatt nem javasolt a kontaktlencse viselése, mivel a só kivonja a víztartalmat, és karcolhatja a szaruhártya felületét.

Ha kontaktlencsét kell használnunk a fürdőzés során, lehetőleg viseljünk úszószemüveget, ügyeljünk a lencsék tisztán tartására vagy használjunk napi eldobható fajtájút.

Ne feledje, hogy az Optimum Látásjavító Lézerközpont nyári ajánlata nem csak az éleslátást adja vissza, de a kedvezményekkel megtakarított összeg a nyaralására is elég lehet.

VIDEO Ezek a szerencsehónapjaid 2024-ben

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!