Összeköltözési 1×1

Összeköltözési 1×1

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Összeköltözési 1×1

Az összeköltözésnek számos buktatója lehet, amelyekkel egytől – egyig meg kell küzdeni. Szükségetek lesz egy nagy adag empátiára, megértésre és kompromisszumkészségre. Lássuk hát, hogy melyek a leggyakoribb gondot okozó tényezők.

Változás

Az összeköltözés a legtöbb esetben azt jelenti, hogy az egyik fél szépen átcuccol a másikhoz.
Ez azonban egyirányú problémát is okozhat, hiszen a költözőnek meg kell szokni egy teljesen új környezetet, ami kezdetben feszültséggel járhat. Ha te maradtál otthon, akkor légy megértő és türelmes, amíg a helyzet magától megoldódik.

Szokások

Lakva ismerni meg a másikat – tartja a mondás, nem véletlenül. Sok házasság esett már kútba amiatt, mert a párok elkapkodták a döntést, és nem ismerték meg a másik rigolyáit. Mert azok bizony mindenkinek vannak. Egy elől hagyott szennyes zokni, egy középen megnyomott fogkrémes tubus, vagy éppen egy láb az asztalon.
Ezek neked nem tűnnek nagy dolognak, de a párodat az őrületbe tudják kergetni, és ez természetesen fordítva is igaz. Beszéljétek meg, mi az, ami ennyire zavar, és ha lehet, akkor finomítsatok a szokásokon, csiszolódjatok egy kicsit egymáshoz.

Életritmus

Sokszor gondot okozhat az is, ha egy „éjjeli bagoly” és egy „tyúkokkal fekvő” ember kerül össze. Tulajdonképpen ebből a szokásból nincs is semmi gond, ellenben azt már nehezebben viseljük, hogy az eltérő életritmusok miatt szinte nem is látjuk a másikat.
Természetesen nem lehet egyik napról a másikra változtatni ezeken a beidegződéseken, de meg kell próbálni alkalmazkodni a másikhoz, és az arany középutat keresni.

Haverok

A lakásodban a haverjaidnak mindig szabad a bejárás? Ez nagyon szép tőled, de nem feltétlenül tesz jót egy kapcsolatnak.
Az én házam, az én váram alapon, ha azt akarod, hogy a másik is otthon érezze magát, akkor beleszólást kell engedni abba, hogy ki és mikor jöhet hozzátok. Ne feledd, neked sem tetszene, ha az ő haverjai lepnék el váratlanul a szobát.

A lomok

Ami az egyiknek kidobandó vacak, a másiknak igazi kincs. Előfordulhat, hogy a párod olyan bútorokkal vagy kiegészítőkkel rendelkezik, amelyekhez ragaszkodik, és amelyek egy kicsit sem illenek a lakásod stílusához.
Ebben az esetben is kövesd az arany középutat: ha van olyan darab, ami sehogyan sem illik a képbe, azt beszéljétek meg, de engedd, hogy ő is birtokba vehesse a lakást, elvégre ő is ott fog lakni.

Család

A családhoz való ragaszkodás egy kényes téma. Senki sem szereti, ha a párja szülei folyton náluk vannak, vagy éppen hívogatják telefonon, ellenben semmi baj nincsen ezzel, ha a sajátjairól van szó. Ahhoz, hogy ez mindkét oldalról működhessen, kénytelenek lesztek kompromisszumot kötni, és a látogatásokat ritkítani.
Elvégre felnőtt életet akartok kezdeni, és ehhez legfőképpen a másikra kell támaszkodnotok, persze amellett, hogy a családdal megőrzitek a szoros kapcsolatot.

Pénz

Komoly problémák forrása lehet a pénzhez való viszony. Jellemzően az egyik fél szabadabban kezeli a kasszát, mint a másik, így az esetleges megszorításokat nehezebben viseli.
A kukacoskodásnak sincs semmi értelme, de az sem egy leányálom, ha a hónap végére nem marad semmi tartalék. Működőképes ötlet, ha fizetéskor elkülönítesz 10-20 ezer forintot, vagy amennyit lehetséges, hogy ha szorul a hurok, akkor se legyen nagy gond.

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!