Így éld túl a szakítást

Így éld túl a szakítást

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Így éld túl a szakítást

Szakítani nem könnyű, főleg, ha minket kosaraznak ki, amikor bennünk még tombol a tűz. Tudd meg, hogyan teheted elviselhetőbbé önmagad számára ezt a nehéz időszakot!

Tisztázd az okokat

Nehéz túllépni egy fájdalmas szakításon, ha nem tisztázzátok egymással egyenesen, hogy mégis mi vezetett idáig. Egy komoly kapcsolatnál ugyanis a legtöbb esetben vannak kisebb-nagyobb előjelei annak, ha a másik menni akar.
Akár Te hagyod el a párodat, akár ő téged, teljesen mindegy, mindkettőtök megérdemel egy hosszabb beszélgetést az ügyben, mit rontottatok el.

Vond le a tanulságot

Bármennyire is nehéz, amikor már úgy érzed, kezded magad túltenni a történteken, próbálj tiszta fejjel gondolkodni, és vond le a tanulságot. Valószínű, hogy nem csak a másik a hibás a szakítás miatt – bármennyire is próbáljuk olykor ezt elhitetni magunkkal-, és ha megtudod, Te mit rontottál el, akkor a következő kapcsolatodban már tudsz erre külön odafigyelni.
Például ha túl rövid pórázon tartottad, akkor legközelebb tudni fogod, hogy érdemes megadni a másiknak a neki kellő szabadságot, máskülönben másnál fogja keresni a boldogságot.

Ne találkozz vele, ne hívogasd

Szakítás után sokan abba a csapdába esnek, hogy még mindig találkozgatnak volt szerelmükkel. Ez pedig nagy hiba, ugyanis ez hamis illúziókat eredményezhet. Amennyiben nem látod és nem hallod a hangját, akkor gyorsabban elfelejtheted.
Tudd, hogy a fizikai távolság a legtöbb esetben érzelmi távolsághoz vezet, így hamar kigyógyulhatsz belőle!

Ne kutakodj utána

A közösségi oldalak remek lehetőséget adnak, hogy a másik minden apró lépését figyelemmel kísérjük. Pedig az, ha szakítás után minden órában megnézed, mi történik vele, csak azt erősíti benned, hogy még hozzád tartozik.
Tehát ne nyomozz, ne kérdezősködj a barátainál, sőt, ne is csekkold az új barátnőjét, mert azzal csak magadnak ártasz. Kezd új életet, immáron nélküle!

Ne ócsárold

Azzal, ha mindenfélének elhordod egykori szerelmedet, nem is igazán őt, hanem saját magadat járatod le. Mert ha tényleg olyan rossz és gonosz ember, mint amilyennek elmondod, akkor mindenki csak azt fogja kérdezni, hogy mégis miért voltál vele? Ez pedig a Te hibád lenne.

Kutyaharapást szőrével?

Sokan úgy gondolják, hogy egy szakítás legjobb gyógyszere egy vadiúj kapcsolat. Viszont ha egyből másvalaki karjaiban kötsz ki, akkor kimaradsz a fontos szakaszokból, amiken át kell esned.
A szakítás egyfajta gyászidőszak, amit nem lehet azonnal, az egyik pillanatról a másikra lezárni. Amennyiben ezt nem éled meg, addig tüskék maradnak benned, feldolgozatlan dolgok, melyek előbb-utóbb valamilyen formában úgyis felszínre törnek.

Ne akard egyből kitörölni az emlékeidből

Az, hogy a szakítanak veled, nem jelenti azt, hogy az iránta érzett szerelmed is egy csapásra megszűnik. Önáltatás azt hinni, hogy egy-két nap alatt az ember túljuthat a másikon. Igenis kell egy sírós, fagyizós, szerelmes film nézős időszak, amikor kijön belőled az összes feszültséged. De ez jó, hiszen utána már sokkal nyitottabban tudsz másokhoz állni. És ne feledd: nem kell őt elfelejtened, mivel az életed része volt. „Egyszerűen” tedd helyére őt a szívedben.Mivel a szakítás is egy életszakasz vége, meg kell adni a módját annak, hogy elbúcsúztassuk és lezárhassuk úgy, ahogy az nekünk a legjobban esik. Természetesen nincs szabály arra, hogyan lehet túlélni, viszont tanácsok mindig vannak. No és persze a család és a jó barátok, akikre támaszkodhat az ember.

VIDEO 10 ecset, ami nélkül lehet sminkelni, de nem érdemes

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!