Ne essünk az ex csapdájába

Ne essünk az ex csapdájába

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Ne essünk az ex csapdájába

Talán néha csábító lenne visszamenni az ex karjaiba egy-egy kedves mondat és mosoly után, amikor is az emlékek hatására a fejünkbe ötlik az a gondolat, hogy miért is nem vagyunk ezzel az édes, gyönyörű szemű sráccal.

Szép emlékek, de kiábrándító valóság

Természetesen számos gyönyörű emlékünk lehet az exünkről, hiszen nem hiába voltunk vele hónapokat, esetleg éveket és valószínűleg számos dolog juttathatja eszünkbe a szebbnél szebb élményeket és érzéseket, amelyek akár pár pillanatra el is feledtethetik velünk azt a keserűséget, ami miatt vége lett a kapcsolatnak.

Érdemes azonban feleszmélni és nem belesétálni a csapdába. Gondoljunk csak bele, valami nem stimmelt, azért lett vége ennek az egésznek, és ha nem is haraggal váltatok el, valószínűleg ezek a problémák még mindig fennállnának.

Mit is akar az ex?

Ha te szakítottál…
Akár miattad lett vége, akár miatta, fel és feltűnhet az életedben, akár akarod, akár nem. Ha te vetettél véget a kapcsolatnak, könnyen lehet, hogy még mindig szeretne visszakapni. Azonban ne dőlj be a kedves szavaknak és sokat ígérő szép szemeknek, hiszen egyszer már meghoztad ezt a döntést, nem árt hamar felidézned, hogy miért is döntöttél úgy, hogy nélküle folytatod. Valószínű, hogy ez az ok még mindig fennáll, így nem érdemes belebonyolódnod egy újabb próbálkozásba, hiszen valószínűleg az egész csak újra megviselne mindkettőtöket.

Ha ő szakított…
Ha ő volt az, aki nem akarta tovább veled folytatni az egészet, és mégis megkeres, akkor annak két oka lehet. Az egyik, hogy rájött, hogy mégiscsak te vagy, akivel el tudná képzelni az életet, azonban jól gondold meg, aki már egyszer megbántott és eldobott magától, később sem biztos, hogy megbecsülne. Sokan akár az öngyilkossággal is fenyegethetnek, hogy bizony megteszik, ha nem kapnak vissza, de ilyenkor érdemes inkább leülni megbeszélni a dolgokat, és rávilágítani, hogy ő hozta meg ezt a döntést, hogy nélküled szeretné tovább élni az életét.

A másik ok, ami miatt megkereshet, az az alkalmi kaland, ennek pedig még annyi értelme sincs, mint az előzőnek, hiszen csak újra feltépné a sebeidet, így jobb, ha inkább kedvesen, de határozottan elutasítod a közeledését, mert ha nem kellettél egészen, akkor ne kelljen egy részed sem, hiszen minden együtt jár.

Mit tegyél az exeddel?

Ha szépen váltatok el és hagytatok egymásnak elég időt a szakítás feldolgozására, akkor akár baráti kapcsolatban is maradhattok, vagy néha-néha találkozhattok. Azonban ha nem így történt és állandóan csak manipulálni szeretne és irányítani az életedet, akkor jobb, ha búcsút intesz neki. Bár kellemetlen elszakadni teljesen egy olyan embertől, aki valaha a világot jelentette, mégis érdemes megtenned, hiszen az állandó fellépéseivel nem csupán az életedet keserítheti meg, de a következő kapcsolataidat is tönkreteheti.

Ne hagyd, hogy az exed az életedet irányító szellemként ott lebegjen körülötted, ha máshogy nem megy, számos beszélgetés és egyezkedés után sem, akkor érdemes megszakítanod vele minden kapcsolatot és egy tiszta lappal új életet kezdened.

VIDEO Halak csillagjegyűként ezekre számíthatsz párkapcsolatban a többi csillagjegytől

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!