Az 5 legcukibb ovis mesekönyv – aranyos történetek óvodásoknak

Az 5 legcukibb ovis mesekönyv – aranyos történetek óvodásoknak

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Az 5 legcukibb ovis mesekönyv – aranyos történetek óvodásoknak

Az óvoda tele van vidámsággal, mesékkel, közös játékkal és sok-sok új szokással. Ha neked is ovis a gyermeked, vagy van ovis csöppség a családban, baráti körben, akkor ezeket a könyveket biztosan imádni fogjátok!

Sárkányovi

A Sárkányoviban unikornisokat lehet színezni és sárkányfűlevest lehet főzni. Zoé a háromfejű kissárkány éppen olyan szokások közé csöppen az oviba, mint a gyerekek. Koboldmacska lesz a jele és Boszi óvó néni segít neki a beilleszkedésben.

Zoét éppen olyan gondolatok foglalkoztatják, mint bármelyik kis ovist, például, hogy lehet-e égig érő tornyot építeni játékból és hogy léteznek-e titokzatos lények. Ebben az édes rajzokkal teli mesekönyvben mindenben van valami kis boszorkányosság, hiszen a mesék birodalmában az alvásidőben is történhetnek csodák.

Leszel a barátom?

Az első barátságok a homokozóban születnek, és bizony sok ilyen kis baráttal megélt kalandra felnőttként is vissza tudunk emlékezni. Vadadi Adrienn könyvecskéjében ovisok barátkoznak össze és lesznek egymás cinkostársai. A közös játék és kis titkok mellett az őszinte gyermeki kíváncsiság is ott lapul ezekben a kapcsolatokban.

A könyvben olvashatsz, olvashattok vicces óvó bácsikról, csínytevésekről, rosszalkodásokról is. A gyerekek nagyon szeretnek magukra ismerni a meséken keresztül és ezeket a történeteket hallva ezt biztosan többször is megteszik.

Örökké óvodás maradok

A nyüzsgő, mindenre kíváncsi gyerekek imádnak óvodába járni ebben a kiskönyvben, mert itt minden olyan biztonságos és szerethető. A kis szereplők büszkék az apukájukra, szokásaikat és szakmájukat érdeklődve nézik és dicsekszenek is vele a barátaiknak.

Olyan kedves kis élethelyzeteket mutat be a könyv, amit szinte minden kisgyermek átél. Vadadi Adrienn sztorijait most is Pásztohy Panka rajzai keltik életre.

Zsiráf, és irány az ágy!

Ennek a remek humorú, nagyon vicces, apukás észjárású könyvnek nem mindegyik meséje ovis történet, de az összes a 3 és 6 éves korosztályt érintő napi teendők, nehézségek köré épül. Én nagyon jól szórakoztam azon, ahogy az apuka kezeli a gyermeke hisztijeit.

Az egyik mesében például a gyerkőc nem szeretne elindulni reggel az oviba, nem akaródzik neki kiszállni az ágyból, és soha többé nem akar onnan kimozdulni, az apuka viszont jópofa érveket talál az oviba menés mellett. Felsorolja, hogy mennyi minden történik majd azalatt, amíg a kicsi a takaró alatt kuksol.

A többiek szépen játszanak, barátkoznak, még fel is nőnek nélküle. David Grossman az egyik legnagyobb kortárs izraeli író.

3-5-8 perces mesék unikornisokról és sárkányokról

Melyik gyerkőc ne szeretné az unikornisokat és a sárkányokat! Itt aztán van belőlük bőven! Az ovis korosztálynak szóló meséskönyvben cuki kis sárkánykölykökről, sellőkről, seprű nélkül maradt boszikról, repülő oroszlánokról, zebiráfokról és furulyába bújt szellemekről is olvashatsz a kisgyermekednek.

A különböző hosszúságú meséket előkaphatod esti alvások és délutáni szundikálások előtt is. Biztos lesznek nagy kedvencek is köztük!

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!