5 étel, ami kutatások alapján segít megelőzni a rák kialakulását

5 étel, ami kutatások alapján segít megelőzni a rák kialakulását

Címlap / Életmód / Táplálkozás / 5 étel, ami kutatások alapján segít megelőzni a rák kialakulását

Alma

Az alma élelmi rost- és polifenolvegyületeket biztosít a szervezet számára. Ezek társulnak a bél-mikrobákkal, olyan környezetet teremtve, amely segíthet csökkenteni a rák kialakulásának kockázatát. A megfigyelési populációs tanulmányok összefüggéseket mutatnak ki az alma fogyasztása és az emlőrák kialakulásának alacsonyabb kockázatával – írja az AICR.

A kelkáposzta és a rák

A kutatási eredmények azt mutatják, hogy a sötétzöld leveles zöldségekben, például a kelkáposztaban található karotinoidok antioxidánsként hathatnak és fokozzák a test saját antioxidáns védekező képességét.

Ez a védekező rendszer segít megóvni a szabad gyököket attól a károsodástól, amely rákhoz vezethet.

A kelkáposzta C-vitaminja szintén erős antioxidáns, és megakadályozza a rákkeltő anyagok képződését a szervezetedben.

Áfonya

A fekete áfonya számos fitokémiai anyagot és tápanyagot tartalmaz, amelyek laboratóriumi vizsgálatok során potenciális rák elleni hatást mutattak.

Számos tanulmány kimutatta, hogy a fekete áfonya rendszeres fogyasztása növeli a antioxidánsok aktivitását a vérben, és a DNS-károsodás megelőzését is lehetővé teszi.

A tanulmányok korlátozottak és az eredmények eltérőek. További kutatásokra van szükség az áfonya ezen területeken betöltött szerepének megértéséhez, az AICR szerint azonban az áfonyának mindenképpen helye van, a rák kialakulásának kockázatát csökkenti diétában.

Oldalak: 1 2

»

2 hozzászólás

 • Berta Ilona
  2021.01.12., 15:15

  Tisztelt bien.hu Naponta Kerül hozzám, és nagyon köszönöm, csodás útmutató, és rengeteg használati utasítások, értékes, minden nap, úgy horoszkóp, meg egészségi útmutatók..És köszönettel és tisztelettel, örömmel is olvasom, és várom is naponta! Jó magam, imádok is túrázni, ez éltett engem.. MAGYAR TERMÉSZETBARÁT SZÖVETSÉGNEK vagyok 17. éve tagja!
  Csapatunk, egyik vasárnap, meg tettünk csak 14.- km. t távot, és 350.- színt, a teljesítményünk.. Hív az erdő, csend nyugalom, béke honol! Legjobb gyógyír, az ember szívének.. Taposom, már a 78.-évemet, áprilisban 1. évvel idősebb leszek! Mozgás mozogni, ajánlom, ki maga módján..!! És mit is írjak? Jó egészséget kívánok, mindenkinek, örömet boldogságokat, szeretettet, mert mind ezek a legdrágább kincsek.! Vigyázzunk Egymásra! Minden ember élete érték, bárhol, a nagyvilágban.!

  Válasz
 • Berta Ilona
  2021.01.12., 15:16

  Érdemes, mert mind ezek éltetnek, míg nem késő, ki maga módján! Köszönettel és Tisztelettel..

  Válasz

Írj egy hozzászólást