5 dolog, amihez igenis megéri ragaszkodni – akkor is, ha nehéz erősnek maradni

5 dolog, amihez igenis megéri ragaszkodni – akkor is, ha nehéz erősnek maradni

Címlap / Életmód / Egészség / 5 dolog, amihez igenis megéri ragaszkodni – akkor is, ha nehéz erősnek maradni

Van, hogy elérkezik egy olyan pont az életedben, amikor bár szeretnél kitartani valami vagy valaki mellett, úgy érzed, nincs erőd. Hogy csak az idődet pazarolod. Noha számtalan olyan helyzet van, amikor a lelki egészséged érdekében muszáj továbblépned, azért tudnod kell, hogy az alábbi dolgokhoz, emberekhez megéri ragaszkodni!

Aki segíteni akar neked

Vannak olyan emberek a környezetünkben, akik mindig jó szándékkal közeledtek hozzánk. Akik segíteni akartak akkor is, ha a probléma nem feltétlenül érintette őket.

Ez lehet akár egy olyan barát, rokon is, akivel nem vagy napi, de még csak heti kapcsolatban sem, ám amikor bajban vagy, megjelenik melletted. Ő az a személy, akihez megéri ragaszkodnod.

Még akkor is, ha minden jóakarata ellenére sem tud segíteni, vagy megbánt téged azzal, hogy őszinte veled.

Bár a világon nagyon kevés önzetlen segítő létezik, ha te mégis találkozol valakivel, annak a személynek érdemes helyet adnod az életedben.

 

Az álmaidhoz

Gyerekként rengeteg álmunk van, de csak kevés olyan marad, ami felnőtt korunkban is fontos számunkra. Sőt, rengeteg olyan ember létezik a világon, akiknek nincsenek céljaik, vágyaik, szimplán csak élnek a mindennapok rutinjában.

Ezért ha neked van bármi az életedben, ami sokat jelent, ne engedd el! Mindig legyen valami az életedben, amit vársz, amiért megéri küzdened.

Lehet, hogy egyes emberek megpróbálnak lebeszélni erről, és úgy érzik, nincs esélyed valóra váltani, de épp ezek azok a személyek, akiknek nincsenek már céljaik.

Mi van akkor, ha tényleg nem teljesül az álmod? A lényeg, hogy mindez motivált, előre vitt, és ennek köszönheted majd azt, hogy oda jutottál, ahol lenned kell. Sose engedd el ezt azért, mert lehetetlennek tűnik.

 

Amiben hiszel

Nem feltétlenül vallásra gondolunk, hanem valamire, ami számodra fontos jelentéssel bír. Valamire, amiben tényleg hiszel.

Például lehet, hogy te az a személy vagy, aki hisz abban, hogy mindenkinek van egy tökéletes párja. Ha megtalálod ezt a személyt, rájössz, milyen egy igazán boldog, kiegyensúlyozott kapcsolat.

Vagy tételezzük fel, hogy te abban hiszel, hogy a világ több, mint amit látsz belőle. Hogy az univerzumnak ereje van, az élet különleges módokon üzen neked, ha pedig valamiben nagyon erősen hiszel, akkor az meg is történik.

Az élet túlságosan unalmas lenne, ha ezeket elengednéd, és csak abban hinnél, amit látsz.

Ragaszkodj az egyedi látásmódodhoz, mert ettől lesz izgalmas a világod!

 

Ahhoz, aki vagy

Életed során már biztosan megtapasztaltad párszor azt, hogy az emberek a személyiségedért kritizálnak.

Hogy azt mondják, túlságosan gyerekes a gondolkodásmódod. Vagy hogy nem vagy elég nyitott, esetleg túlságosan ambíciózus vagy. Mindenki másmilyen, és mindenki azt gondolja, hogy az ő hozzáállása a legjobb. Nos, könnyen lehet, hogy számára így van, de ez nem jelenti azt, hogy neked is meg kéne változnod.

Mindig ragaszkodj ahhoz, aki vagy! Ne akarj olyan lenni, mint mások, mert az sosem sikerülne.

Ha gyermeki lelked van, légy erre büszke, hiszen biztos, hogy te vagy a legvidámabb személy a társaságodban! Ha imádod a munkádat, és erre fordítod az idődet? Gratulálunk, mert csak kevesekben van meg ez a fajta szorgalom!

Mindegy, hogy ki vagy, a lényeg, hogy a kritika ellenére is ragaszkodj hozzá.

 

Ahhoz, ami feltölt

Mindenki életében van legalább egy olyan hobbi, tevékenység, ami feltölti, boldoggá teszi, és kikapcsolja. Ha te megtaláltad ezt a dolgot, ne engedd el, a lelked érdekében.

Hiába nincs nagy tehetséged a festéshez, ha ez segít ellazulni, ne foglalkozz a kritikával.

Vagy esetleg a kevésbé elgondolkodtató sorozatok tudnak kikapcsolni? Hát nézd őket!

Az életünk során rengeteg stressz ér minket, mindig van valami, amivel haladnunk kell előre, és csak ritkán jut időnk arra, hogy lelkileg és testileg pihenjünk.

Tarts ki amellett, ami boldoggá tesz!

 

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!