Vajon hánynak ismered a jelentését ebből a 10 ritka szóból?

Vajon hánynak ismered a jelentését ebből a 10 ritka szóból?

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Vajon hánynak ismered a jelentését ebből a 10 ritka szóból? / 3. oldal

8/10 Kunszt

Keleti nomád népek erjesztett tej alapú itala? Esetleg török közjogi méltóság? Egyik sem. A német eredetű szó ügyességet, mesterfogást, vagy nehéz feladatot, dolgot jelent.

9/10 Séma

Nőnemű indián varázsló? Kürtőskalács készítéséhez használt mérőedény? Egyik sem.

A görög eredetű szó jelentése leegyszerűsített ábrázolás, vázlat, vázlatrajz, avagy rendezési forma, előírt mód, illetve jelenthet előzetes vázlatot, tervet és pejoratív értelemben gondolkodás, egyéni állásfoglalás nélküli eljárásmódot, formát, kaptafát is.

10/10 Tabernákulum

A focimeccsek eredményét előre jelző látnok? Táblázatok kezeléséhez használt billentyű a számítógépen? Egyik sem. A latin eredetű szó jelentése szentségház, az oltári szentség őrzésére szolgáló díszes, zárható szekrényke katolikus templomokban az oltár közepén, illetve használják az oltárok, szobrok, szentképek fölötti védőmennyezet megnevezésére, valamint írószekrény, lehajtható írólappal rendelkező, apró fiókos bútor leírására is.

Oldalak: 1 2 3

»

2 hozzászólás

 • Márta
  2021.02.17., 07:48

  Tisztelettel én is feltennék egy kérdést. Önök ismerik a teszt szó jelentését?

  Válasz
 • Baksay Éva
  2021.03.19., 12:59

  Jók ezek a tesztek, kellemes érzés, ha kiderül telitalálat, de az is, ha csak egy kis felfrissítés kell és mindig jól jön új ismereteket begyűjteni…

  Válasz

Írj egy hozzászólást