5 pofonegyszerű saláta vacsorára, amit egy étteremben is szívesen ennél

5 pofonegyszerű saláta vacsorára, amit egy étteremben is szívesen ennél

Címlap / Életmód / Receptek / 5 pofonegyszerű saláta vacsorára, amit egy étteremben is szívesen ennél

Az egy dolog, hogy lehet olyan finom, mint bármelyik másik opció a menün, de egy saláta még laktató és tartalmas is tud lenni, és akkor sem kerül 10 percnél többe az összeállítása. Ha az étlapon látnád, akkor is szívesen rendelnéd, de ezeket a finomságokat saját magad is gyorsan összedobhatod vacsorára.

Áfonyás-diós saláta

Egy adag tetszőleges zöld salátát keverj el egy marék áfonyával, dióval, kockára vágott, puha körtével és egy kevés morzsolt kék sajttal.

Ha hiányzik még egy kis protein, adj hozzá némi pirított bacont is, de enélkül is isteni és laktató lesz az étel.

Végül locsold meg az egészet egy kevés balzsamecettel, és már kezdődhet is a lakoma!

Az áfonya remekül passzol a sajthoz, pontosan kiegészítik egymás fanyarságát, a dió nagyon sokat dob az étel textúráján, a körte pedig egy kevés édes ízt visz a salátába, ami csak még jobban aláhúzza az összes többi ízt.

Csirkés avokádó saláta

A zöld salátához keverj puha avokádó kockákat, félbe vágott koktél paradicsomot, valamint egy kevés sóval és borssal ízesített, grillezett csirkemell csíkokat, majd az egészet hintsd meg egy kis parmezánnak.

Egyszerű olívaolajjal is meglocsolhatod, de készíthetsz dresszinget olívaolaj, méz, mustár és egy kevés citromlé keverékéből is, ha még jobban szeretnéd kihozni az ízeket.

Áfonyás spenót saláta

Ennek a salátának az összetevői is olyan izgalmas elegyet képeznek, amik hírből sem ismerik az unalmas jelzőt, de az igazi meglepetést a kellemes öntet okozza.

Magához a salátához keverj össze egy adag bébi spenótot, egy csésze pirított mandulát és egy csésze szárított vörös áfonyát.

A dresszinghez negyed csésze fehér bor ecetet keverj össze két evőkanál almabor ecettel, három evőkanál cukorral, fél csésze olíva olajjal, három evőkanál mézzel, egy evőkanál finomra vágott medvehagymával, két evőkanál pirított szezámmaggal és ha szeretnéd, adj hozzá egy evőkanál mákot is.

A legegyszerűbb, ha az egészet egy befőttes üvegbe halmozod, és alaposan összerázod.

Hagyhatod állni is egy kicsit, mielőtt meglocsolod vele a salátádat, hogy az ízek jól összeérjenek.

Epres spárga saláta

Egy fej római salátát tépkedj kisebb darabokra, moss meg egy fél zacskó bébi spenótot, tisztíts meg egy csomag spárgát, egy nagy marék epret vágj félbe és piríts meg egy harmad csésze mandulát.

Az öntethez keverj össze negyed csésze borecetet, két evőkanál olíva olajat, negyed csésze cukrot, egy kevés sót és borsot.

A saláta összetevőit keverd el egy nagy tálban, majd csorgasd meg őket a szósszal, és már kész is az ízbomba nyári saláta.

Mandarinos tészta saláta

A salátához keverj el egy csésze főtt masni tésztát, négy csésze spenót levelet, fél csésze fenyőmagot, egy harmad csésze kesu diót és két-három közepes méretű, gerezdekre szedett mandarint.

Az öntethet keverj el harmad csésze teriyaki szószt, harmad csésze borecetet, egy zúzott fokhagymát, egy evőkanál cukrot, fél csésze olíva olajat, valamint egy kevés sót és borsot.

Locsold meg az öntettel a salátát, és már élvezheted is a laktató és egészséges vacsorát!

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!