Párkapcsolat / Szerelem

5 apró jel, hogy a házasságod a válás felé tart – Vedd észre őket!

5 apró jel, hogy a házasságod a válás felé tart – Vedd észre őket!

A problémák szőnyeg alá söprése biztosan nem vezet semmi jóhoz, ha viszont észreveszed, hogy a kapcsolatotok rossz irányba tart, és ezt ki is mered mondani, valamint mindketten hajlandóak vagytok tenni a változtatásért, akkor még megmenthető a házasságotok. Ismerd fel, mi utal arra, hogy nagy baj készülődik!

Ugyanarról a dologról vitatkoztok újra meg újra

Az, hogy a párok ugyanarról a témáról többször is vitatkoznak, gyakori jelenség, a gond akkor van, amikor a vita elmérgesedik, vagy a topikot fegyverként használjátok, és mindig akkor hozzátok fel, ha a másikon éppen bosszút akartok állni, vagy egy sérelmeteket akarjátok megtorolni.

A meg nem oldott, ki nem beszélt és le nem zárt konfliktusok sokszori előrángatása azt mutatja, hogy nem tudtok előbbre lépni, egy helyben toporogtok, tulajdonképpen állóháborút vívtok kisebb tűzszünetekkel, ez pedig senkinek sem jó.

Ha nem tesztek azért, hogy nyugtatóan lezárjátok a kérdést, előbb-utóbb egyikőtök megunja, hogy ugyanazokat a köröket futjátok, és egyszerűen kiszáll.

Már nem igénylitek az intimitást

Vannak párok, akik között olyan erős a kémia, hogy évekkel a megismerkedésük után sem tudnak veszteg maradni egymás közelében, de ez azért ritka eset.

Valójában teljesen normális, ha egy hosszabb távú kapcsolatban a szexuális együttlétek gyakorisága valamennyit csökken, sőt az is előfordulhat, hogy vannak olyan időszakok, amikor akár hosszabb távon sem bújtok össze.

Baj akkor van, ha ez az időszak olyan hosszúra nyúlik, hogy az már legalább az egyik fél számára hiányt okoz, és ez az állapot tartósan is fennmarad, illetve ha nem csak a szexuális vonzalom, de az intimitás is megszűnik, nem igénylitek a másik közelségét, érintését sem, esetleg kimondottan viszolyogtok tőle.

Nem tisztelitek egymást

Lehet, hogy ártatlan csipkelődéssel kezdődik a barátok előtt, akik még nevetnek is az évődéseteken.

Aztán egyszer csak azon kapjátok magatokat, hogy már nem csak egészséges kritikát fogalmaztok meg, nem csak az érzéseiteknek adtok hangot, hanem keresetlen általánosításokat, vádakat vágtok a másik fejéhez.

Akik együtt élnek, azok óhatatlanul látják a másik hibáit is, de amikor ezek miatt megszűnik a tisztelet a másik iránt, amikor már csak a hibákat látod – vagy ő látja csak azokat benned – akkor az mindenképpen aggodalomra ad okot, hiszen hacsak nem oldjátok meg ezt a helyzetet, a válás még a kisebbik rossz lesz.

Egyre kevesebb időt töltötök együtt

Nem kell, hogy 24 órában össze legyetek nőve, és teljesen normális, sőt egészséges dolog, ha vannak saját programjaid, saját hobbijaid, akár saját baráti köröd, akikkel a párod nélkül is találkozol.

Aggódni akkor érdemes, amikor ezeket a tevékenységeket egyre inkább azért űzöd, hogy addig se kelljen a másikkal lenned.

Egy hosszú távon is szép reményeket tartogató kapcsolatban a felek a szabadidejükben több időt akarnak tölteni a párjukkal, mint másokkal.

Ha ez nincs már így egy ideje, érdemes leülni egy őszinte beszélgetésre.

Az egyikőtök kevesebb energiát tesz a kapcsolatba

Ideális esetben mindkét fél ugyanannyit dolgozik azért, hogy működtesse a kapcsolatot, és persze lehetnek időszakok, amikor átmenetileg valakinek többet kell tennie, például, mert a másikat leköti a munkája, vagy egy nehezebb időszakot él át.

De ha általánossá válik, hogy csak az egyikőtök az, aki energiát tesz a házasságba, aki keresi a lehetőségét annak, hogy minőségi időt töltsetek együtt, aki mindig enged a másik kedvéért, az hosszú távon semmi jóhoz nem vezet: borítékolható, hogy hacsak nem tesztek valamit a változásért, az egyik fél túlságosan elkényelmesedik, a másik pedig kiég, így az állapot, ami most talán úgy tűnik, jól működik nektek, hosszabb távon zátonyra viheti a kapcsolatot.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást