Otthon / Dekor

4 berendezési praktika, ha nőiesíteni szeretnéd a szobákat úgy, hogy a pasidnak is tetsszen

Az összeköltözést illetően mindig kulcskérdés, hogyan tudtok az aranyközépúton maradni úgy, hogy mindketten jól érezzétek magatokat az otthonotokban. Ahogy te nem akarnál serlegek és fociereklyék között masírozni, úgy a szerelmed sem szeretné, ha minden rózsaszín, vagy éppen csillámos lenne. De mit tehetsz, ha egy kicsit nőiesebbé tennéd az összhatást?

Legyen egy sarok, ami csak a tiéd!

Ha minden vágyad egy csajos részleg, akkor arra alkalmas választás lehet egy fésülködő asztal felállítása, pl. a háló eldugott sarkában.

Ez ellen általában a legtöbb férfi sem szokott tiltakozni, hiszen az ilyen berendezési tárgyakról messziről süt, hogy nekik semmi közük hozzá, ráadásul így egy helyre összpontosíthatod a csajos holmikat.

Ő is örülni fog, ha nem kell órákat várnia, míg felszabadul a fürdő, ráadásul te is kényelmesen és nyugodtan készülődhetsz egy eldugott kis sarokban.

Szóval, ha egyébként is sok sminkcuccod, bizsud van, akkor valószínűleg könnyen meggyőzheted, miért is van égető szükséged egy csodálatos fésülködőasztalra.

 

Egyes színek lágyítják, nőiesítik a szobát

Az alapokat illetően valószínűleg semlegesen fogtok dönteni, tehát inkább az unisex színek fognak dominálni az otthonotokban. Ez nem rossz döntés, hiszen minél egyszerűbb az alap, annál könnyebb lesz azt színesíteni és feldobni, adott esetben kicsit nőiesebb formában.

Általában a rózsaszín és a hozzá hasonló, pasztell árnyalatok azok, amiket a férfiak nem igazán szeretnek, de vannak olyan színek, amikre nem fognak nemet mondani – nagy örömödre! Ilyen szín pl. a citromsárga, vagy éppen a piros, de sokan szeretik a narancssárgát, a kékes-zöldes árnyalatokat, és ha mázlid van, egy sötétlilával is befutó lehetsz. Esetleg a mostanában olyan divatos bronzzal, vagy ezüsttel is megpróbálkozhatsz…

Azért fontos, hogy ne élj vissza a színek adta lehetőségekkel, mert az nem csak a lakberendezést illetően baklövés, még a párkapcsolatodban is feszültséget okozhat.

 

A kiegészítők varázsa

Ha a szín adott, jöhetnek a kiegészítők! Ezekkel is könnyű kicsit nőiesebb hatást elérni úgy, hogy az összkép mégis semleges marad. Pl. vehettek egy színes lámpaburát, ami már önmagában is öltözteti a teret.

Inkább nőiesebb kiegészítőknek mondhatóak a tükrök, azonban formára vágva, esetleg kis keretbe téve dizájnelemnek sem utolsóak. A legtöbb férfilakás nem hemzseg a virágoktól, de te valószínűleg szeretnéd megtölteni az otthonotokat szobanövényekkel – itt is bevethetsz egy kis trükköt, hiszen a színes, vagy éppen mintás kaspók is hatalmasat tudnak dobni az összhatáson. Ugyanez igaz a különféle takarókra, párnahuzatokra, vagy éppen a szőnyegekre.

Nem kell természetesen mindent színesítened, vagy tarkabarkára változtatnod a komplett lakást, de ezekkel a kiegészítőkkel könnyedén javíthatsz egy kicsit a túlságosan mogorva, semleges látványon.

 

Apró, de izgalmas trükkök

Ha csak kisebb változtatásokra vágysz, esetleg csak ennyire vevő a kedvesed, akkor az alábbi trükköket is bevetheted még.

Tehettek olyan képeket a falra, amik inkább kicsit a nőies összhatás felé húznak, pl. virágok, levélminták, vagy éppen feliratok vannak rajtuk. Vásárolhattok falmatricát, vagy tapétacsíkot, amik egyébként is inkább nőiesek szoktak lenni, nem pedig kifejezetten férfiotthonba valóak. Persze, ha a szerelmed elzárkózik, a repülő gyermekláncfűnek valószínűleg búcsút inthetsz, de talán rá tudod venni egy olyan geometriai mintára, amiben csillogós, ezüstös részek is vannak.

A legtöbb férfi szereti a modern dolgokat, ezért, ha sikerül ötvöznöd a nőiességgel, akkor valószínűleg sok apróságot becsempészhetsz az otthonodba. Ilyen lehet egy formatervezett gyertyatartó, váza, vagy akár tányér.

Utóbbit csurig töltheted gyümölcsökkel, potpourrival, vagy éppen cukorkával, és ezzel egy újabb nőies kiegészítőt tudhatsz a magadénak.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást