Egészség / Életmód

Így érnek véget a világjárványok

Így érnek véget a világjárványok

A járvány kitörése óta sok szakértő beszélt már arról, hogy az egyértelmű egészségügyi és gazdasági károk mellett a járvány okozta bizonytalanság is komoly terhet jelent a társadalomra, és az emberre, egyéni szinten is. Nem csoda, ha mindenki arra keresi a választ: vajon mikor tudhatjuk már magunk mögött a mostani helyzetet?

Sokakban merül fel a kérdés: vajon meddig tart egy járvány abban az esetben, ha nem készül vakcina, ami megállíthatná? Egzakt választ persze nem lehet adni erre a kérdésre, de a történelem világjárványai, illetve azok lefolyása adhatnak némi információt.

A modern idők tanulságai és a koronavírus

A modern idők leghalálosabb világjárványa az 1918-as H1N1 járvány, közismertebb nevén a spanyol nátha volt. Két éves tombolása alatt 50 millió ember halálát okozta a világon. 1957-ben a H2N2 influenza kitörése egy millió ember életét követelte. Az 1968-as H3N2 influenzajárvány alig több mint egy évtizeddel később következett be, és hasonló számú halálesetet eredményezett. 2009-ben pedig újabb influenzajárvány érkezett, ezúttal a sertésinfluenza, amely a becslések szerint 284 000 ember halálát okozta.

1 2 3

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást