Ki vagy Te? A következő izgalmas személyiségtesztekből most kiderül

Ki vagy Te? A következő izgalmas személyiségtesztekből most kiderül

Címlap / Életmód / Egészség / Ki vagy Te? A következő izgalmas személyiségtesztekből most kiderül

Kár lenne tagadni, biztos, hogy mindenki töltött már ki személyiségtesztet puszta szórakozásból. Ha mégsem, akkor az iskolában, állásinterjún találkoztunk már mindannyian egy olyan kérdéssorral, amely még az első randin is indiszkrétnek számítana, ám meg kellett válaszolni, mert akkor és ott erre kértek.

A személyiségtesztek a mérni kívánt személy erősségeire és gyengeségeire irányulnak. Persze itt sem elhanyagolható a „hazugság faktor”. Természetes emberi tulajdonság, hogy a legtöbb szituációban igyekszünk okosabbnak, vonzóbbnak, egészségesebbnek, sőt talán még boldogabbnak is tűnni, mint ami a valóság. Így van ez akkor is, ha csak saját magunk számára töltögetjük az ilyen teszteket, de fokozottan igaz, ha egy megpályázott állás a tét.

Mire figyeljünk, ha állásinterjú közben elénk tesznek egy tesztet?

Az állásinterjúk alkalmával a személyes beszélgetésen kívül egyre több helyen kéri a potenciális munkaadó, hogy a jelöltek töltsenek ki egy személyiség tesztet. Ilyenkor három lehetőség adódik. Az egyik, hogy a teszt eredménye és a beszélgetés összhangban van egymással. Ez lehet előnyös az álláskereső szempontjából, de ugyanúgy hátrányos is. A másik, hogy a beszélgetés közben szakmailag kifogásolhatatlannak és szimpatikusnak tűnő pályázóról a teszt alapján kiderül, hogy mégsem olyan tökéletes. A harmadik lehetőség, hogy a beszélgetés során kevésbé ideálisnak megismert jelentkezőről a teszt kitöltése után megállapítható, hogy ő a cég álma. Melyik eshetőség a legszerencsésebb, melyik esetben kapja meg az illető az állást?

Tapasztalt HR-esek szerint a személyes beszélgetések során könnyű becsapni az interjúztatót, akkor is, ha már előtte több száz emberrel találkozott, tehát van tapasztalata a szándékos megtévesztésben. Ilyenkor a teszt lehet a döntő vagy egy újabb beszélgetésre hívja be a cég az illetőt és a kérdéses témakörre fókuszálnak. Máskor azonban hiába imponáló a teszt alapján alkotott személyiségrajz. Ha a beszélgetés során nem alakul ki a kölcsönös szimpátia, más lesz a befutó az adott munkára.

Személyiségteszt párkeresőknek

A legnépszerűbb párkereső oldalakon történő regisztráció során minden felhasználónak ki kell töltenie egy személyiségtesztet.  Itt azonban nem az a cél, hogy a végén egy valós (vagy kevésbé valós) jellemrajzot tudjunk felmutatni. Ezek lényege, hogy a többi felhasználó részletes információt kapjon rólunk. Áll vagy bukik minden, ha nem szeretünk utazni, vagy pont hogy egész évben utazgatunk, ha utáljuk/imádjuk a kínai kaját vagy esetleg kutya helyett macska pártinak írjuk le magunkat.  Szomorú tény, de tényleg így van. Sokszor apró, másoknak semmitmondó tulajdonságok miatt képes az ember ignorálni bárkit. Ettől függetlenül érdemes őszintének lenni, minden helyzetben.

Tudj meg többet önmagadról

Általános személyiségtesztből olyan sok van, hogy Dunát lehet vele rekeszteni. Szerencsére izgalmas, változatos és sokszor megdöbbentő tesztek is léteznek, melyek közül összegyűjtöttünk néhányat.

Séta a képzeleted erdelyében

Ez valójában egy vizualizációs gyakorlat, amely során egy erdei sétára kell fókuszálni a figyelmet. Nincs szükség hozzá semmire, csak és kizárólag a képzelőerőre.  A kérdésre adott válaszok a fontosak, de nincsenek jó  és rossz válaszok. Lehetőség szerint ne gondolkozz sokat, ami elsőként eszedbe jut, azzal haladj tovább. Ha készen állsz, máris elindulhatsz a fantáziád és a személyiséged erdejébe.

 • Kivel sétálsz az erdőben?
 • Ahogy mész tovább az erdőben, egy állatot látsz meg a fák között. Milyen állat az?
 • Közelítesz az állat felé. Mit csinál az állat?
 • Tovább haladsz az erdőben, míg nem egy tisztásra érsz, melyen egy ház áll. Mekkora a ház? Van kerítése vagy nincs?
 • Közelebb mész a házhoz. Látod, hogy az ajtó résnyire nyitva van. Bekukucskálsz a résen, majd belépsz, és egy asztalt látsz magad előtt. Mit látsz pontosan az asztalon?
 • Befejezed a nézelődést, majd a hátsó ajtón át kilépsz a házból. A ház mögött hatalmas kert, gyönyörű pázsittal. A kertben sétálva egy ivóeszközt találsz.    Milyen anyagból készült? És mit teszel vele?
 • A kert végéhez érve vízpartra érsz. Minek a partján állsz? Patak, folyó, tó, vagy talán tenger, esetleg óceán?
 • Hogy hazajuss, át kell kelned a vízen. Mennyire leszel vizes eközben?

Ha minden válaszodra emlékszel, akkor lássuk az értékelést a következő oldalon:

 • A személy, akivel sétálsz az erdőben, a legfontosabb személy az életedben.
 • Az állat mérete a problémáid nagyságát testesíti meg, illetve megmutatja, hogy ezek a problémák mennyire nyomasztanak téged.
 • Az állat reakciója a te személyiségedről ad képet: mennyire vagy békés, passzív vagy agresszív, erőteljesebb.
 • A ház mérete az ambícióid nagyságát mutatja. Minél nagyobb a ház, annál ambiciózusabb, törtetőbb vagy.
 • Ha nincs kerítése a háznak, akkor inkább nyitott személyiség vagy, ha van kerítés, akkor zártabb.
 • Ha az asztalon látott dolgok valamelyike nem étel, ember vagy virág, az boldogtalanságot, elégedetlenséget jelez.
 • A csésze anyaga minél ellenállóbb, annál erősebb a kapcsolatod azzal a személlyel, akivel az erdőben sétálsz.
 • Amit teszel a csészével, az megmutatja, hogyan viszonyulsz az adott személyhez, hogyan állsz hozzá az adott személyhez.
 • A víz fajtája illetve nagysága azt mutatja meg, hogy mekkora a szexuális étvágyad, illetve mennyire vágysz az intimitásra.
 • Minél vizesebb lettél átkelés közben, a szex és az intimitás annál fontosabb számodra, tehát, ha csak kicsit lettél nedves, akkor annyira nem fontosak.

Tibeti személyiségteszt

A következő teszt a szóasszociáció elvén működik, és olyan szimbólumokkal dolgozik, amelyek a tudatalattiból hoznak fel információkat.

Tedd a következő állatokat tetszési sorrendbe. Azzal kezdd, amelyik a legjobban tetszik!

tehén, tigris, birka, ló, malac

Jellemezd egy szóval a következőket:

kutya, macska, egér, kávé, tenger

Gondolj olyan személyekre, akiket ismersz, és akik jól ismernek téged. Kösd őket a következő színekhez. Egy személy csak egyszer szerepelhet, és egy színhez csak egy személyt társíts:

sárga, narancs, piros, fehér zöld

Ha lejegyezted a válaszokat, máris olvashatod a kiértékelést a következő oldalon:

Az első kérdésre adott válaszok a fontossági sorrendet mutatják az életedben:

 • tehén – karrier
 • tigris – büszkeség
 • birka – szerelem
 • ló – család
 • malac – pénz

Második kérdésre adott válaszok:

 • a kutya jellemzésével saját személyiségedet írtad le
 • a macska jellemzésével a partnered személyiségét írtad le
 • az egér jellemzésével az ellenséged személyiségét írtad le
 • a kávé jellemzésével azt írtad le, milyennek találod a szexet
 • a tenger jellemzésével pedig a saját életedet.

A harmadik kérdésre adott válaszok:

 • a sárgához rendelt személy az, akit soha nem fogsz elfelejteni
 • a narancshoz rendelt személy igazi barátod
 • a piros színhez rendelt személy igaz szerelmed
 • a fehérhez társított ember az ikerlelked
 • a zöldhöz kapcsolat ember az, akire egész életedben emlékezni fogsz.

Személyiségteszt képekkel

Az alábbi rajzokat végignézve döntsd el, melyik tetszik a legjobban. A képhez tartozó leírás az aktuális és az általános lelki állapotodra enged következtetni.

Kiértékelés a következő oldalon:

 1. Nagylelkű és tiszta erkölcsökkel bíró személyiség vagy. Sokat dolgozol saját magad fejlesztésén, amit csinálsz azt magas színvonalon űzöd. A körülötted élők közül sokan azt gondolhatják néha, hogy nehéz veled kommunikálni. Keményen dolgozol, szeretnéd jobbá tenni a világot és tudod, hogy ezt úgy teheted meg, ha saját magadon kezded a problémák megoldását. Aki jó hozzád, ahhoz hűséges maradsz addig, amíg meg nem bánt valamivel.
 2. Életvidám és becsületes ember vagy. Felelősségteljes tudsz lenni a munkádban és a magánéletedben egyaránt. Az emberek megbíznak benned. Szellemes, jókedvű, gyors gondolkodású, optimista személyiség vagy.
 3. Intelligens, nagyszerű gondolkodó vagy. Néha szeretsz egyedül lenni, önmagad felé fordulni. Tiszteled a tudást és a másokban rejlő erkölcsösséget, nem szereted a felületes dolgokat. Nem változtatod meg a véleményedet akkor sem, ha úgy érzed, valaki nem ért veled egyet.
 4. Filozofikus világnézeted miatt sokszor érzed úgy, hogy egyedül vagy a világban. Kevés magadhoz hasonló embert ismersz. Erős intuíciós képességeid vannak és rendkívül érzelmes vagy. Ha félreértenek, hajlamos vagy a sértődésre. Világosan látod az élet pozitív és negatív aspektusait.
 5. Független és magabiztos személyiség vagy. Mottód: „a magam útját járom”. Pontosan tudod, mit akarsz és nem félsz álmaid megvalósításától. Az egyetlen dolog, amit megkövetelsz az emberektől, az őszinteség. S elég erős is vagy, hogy mindig elviseld az igazságot.
 6. Érzékeny és nyitott, kedves személyiség vagy. Az emberek szeretik a társaságod, a segítőkészen, konstruktívan fordulsz a világ felé. Minden nap arra gondolsz, mit tehetnél még, hogy jobb legyen a környezeted. Képes vagy azokat is kedvelni, akik nem viszonozzák a szimpátiádat.
 7. Alapvetően boldog személyiség vagy, egyben érzékeny és megértő is. Ritkán ítélkezel, de szívesen meghallhatod, ha valaki neked szeretné kiönteni a szívét. Nyitott vagy az új emberek és események felé, ritkán aggódsz és jól tolerálod a stresszt. Nehezen jössz ki a sodrodból, s igyekszel minden helyzetben jól érezni magad.
 8. Szórakoztató és energikus vagy, amikor csak lehetséges. Keresed a harmóniát az életedben és képes vagy önmagadban is létrehozni. Általában spontán vagy és lelkes, szívesen mondasz igent egy kalandra. Viselkedéseddel és döntéseiddel néha megleped a körülötted lévőket. Ha valami vagy valaki érdekelni kezd, akkor addig nem nyugszol, amíg mindent meg nem tudsz róla.
 9. Hiszed, hogy az élet egy ajándék. Optimista és szerencsés alkat vagy. Igyekszel mindenből a legtöbbet kihozni és élvezed a sikereket, büszke vagy az elért eredményeidre. A pohár nálad mindig félig teli. Minden lehetőséget megragadsz, hogy tanulj, fejlődj, képes vagy a megbocsátásra. Hiszed, hogy az élet túl rövid ahhoz, hogy eltékozold.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

  Írj egy hozzászólást