Karácsonyi visszaszámláló: feladatok minden napra a karácsony előtti két hétben

Karácsonyi visszaszámláló: feladatok minden napra a karácsony előtti két hétben

Címlap / Otthon / Háztartás / Karácsonyi visszaszámláló: feladatok minden napra a karácsony előtti két hétben / 2. oldal

Kezdd el a sütést!

Jól hallottad, a karácsony előtti második héten érdemes már a süteményekkel is foglalkoznod, hiszen ez az egyik legpepecselősebb küldetés. A felvert tésztákon — mint a piskóta, a torták alapja — kívül nagyjából minden egyébbel előkészülhetsz: kekszekkel, mézeskaláccsal, bejglivel, linzerrel.

Ezeket ugyanis akár nyers, akár már szaggatott, kisütött formájukban, légmentesen lezárva elteheted a fagyasztóba, hogy 1 nappal az ünnepek előtt elővedd. Azt is gondold végig, hogy most fejeznéd be az összes sütést, vagy már az is épp elég segítség neked, hogy a tésztát csak nyújtásra, szaggatásra kapod majd elő a szenteste előtti napon.

istockphoto

6-7 nappal karácsony előtt: csomagolj!

Ne hagyd az utolsó pillanatra a csomagolást, mondván, hogy az ajándékok már úgyis megvannak, hiszen a végén épp erre lesz a legkevesebb időd.

Ha egyedül vagy otthon, és az egész család valahol máshol tartózkodik, mehet is a csomagolás. Így még arra is lesz időd, hogy dekoráld a csomagokat, egyedi ajándékkísérőket készíts a szeretteidnek, ne csak egy eltúlzott papír- és celluxhalmot adj át nekik a fa alatt.

Oldalak: 1 2 3 4 5

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást