Karácsonyi visszaszámláló: feladatok minden napra a karácsony előtti két hétben

Karácsonyi visszaszámláló: feladatok minden napra a karácsony előtti két hétben

Címlap / Otthon / Háztartás / Karácsonyi visszaszámláló: feladatok minden napra a karácsony előtti két hétben / 4. oldal

Készítsd elő a bárpultot

Az italok megvásárlását — legyen szó alkoholmentes vagy alkoholos üdítőkről — sem érdemes az utolsó pillanatra hagyni. A nagy kapkodásban hajlamosak vagyunk arra nem figyelni, mi mennyibe kerül, csak be tudjuk szerezni: pedig pont az italok azok, amelyeken nagyot spórolhatsz, ha nem egy hipermarketben, hanem több, kisebb üzletben szerzed be a dolgokat.

Tervezd meg, mi kerül a fára

Ne az utolsó pillanatban akard kitalálni, mivel dekorálod a fát. Szedd össze otthon a díszeket, és pakolj ki mindent, amire szükséged lesz, a többit pedig tedd vissza a szekrénybe.

Ilyenkor látod, ha valamire még szükséged van, és beszerezheted például a kiégett fényfüzér pótlását, vagy még egy csomag gömböt.

2 nappal karácsony előtt: sütésre fel!

Szedd elő a fagyasztóból a tésztákat, és ha még nem sütötted ki őket, akkor mehet minden a tepsibe. Ha sütve raktad el, a dekorálásukkal töltsd ezt a napot, és a felvert tésztákat, a karácsonyi tortát is ezen a napon érdemes elkészítened.

1 nappal karácsony előtt: főzés és fadíszítés

Sok időt spórolsz a szentestédből, ha a fadíszítést elintézed még 23-án este, vagy akár délután. Ezen a napon állj neki előkészülni a főzésre: ez jelentheti azt, hogy a konyhát tip-top állapotba hozod, előszeded a fazekakat, eszközöket, amik kellenek majd, és elkezdhetsz megfőzni néhány olyan fogást, aminek nem árt, ha másnap felmelegítve teszed majd az asztalra.

istockphoto

Oldalak: 1 2 3 4 5

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást