Cikkünkben sok érdekességről szót ejtünk, amelyek a teázási szokásokhoz kapcsolódnak. Mesélünk az ötórai teázásról, vagy arról, hogy az angolok kezdetben a leforrázott teafüvet kenyérrel ették. Jó szórakozást kívánunk az olvasáshoz!
4/6 India
Indiában elképzelhetetlen lenne az élet tea nélkül. Szinte mindenütt lehet teát kapni: utcán, teabódékban, útszéli csárdákban, városok előkelő teaházaiban.
Egyharmad rész tejet és kétharmad rész vizet cukorral felforralnak, és ezzel forrázzák le a szárított fekete tealeveleket.
Öt percig állni hagyják, majd muszlinkendőn átszűrik. A mozgóárusok porrá tört tealveleket használnak, mert ebből könnyebben tudnak teaitalt készíteni.
A teaport muszlinzacskóba kötik, majd eldobható csészébe teszik, és leöntik a felforralt tej-víz-cukor keverékkel.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!