Az alábbi 5 oka lehet annak, hogy az exed még mindig nem lépett tovább a szakítás után

Szirák Viki
Írta: ,
Az alábbi 5 oka lehet annak, hogy az exed még mindig nem lépett tovább a szakítás után

Kép forrása: canva.com

Egy szakítás után többnyire az a felállás, hogy az egyik fél szép lassan elkezd továbblépni, míg a másik reménykedik az újrakezdésben, és nem képes elengedni az exét. Ha te azt látod, hogy a volt pasid a különválás után is keres téged, találkozna, és láthatóan nem lépett tovább, úgy az alábbi okok állhatnak ennek hátterében.

Nagyon sok újdonsült szingli érzi azt, hogy a kapcsolatának egyszerűen még nem lehet vége. Hogy az a sok év, a rengeteg közös élmény nem ezen a ponton fejeződik be, és hogy még mindig van esély az újrakezdésre.

Néha ehhez elég annyi, hogy jó viszonyban váltatok el egymástól, és időnként még mindig beszélgettek. Meglehet, hogy az exed a cseteléseket, a képére küldött lájkot így értelmezi, és azt gondolja, talán még te sem engedted el őt.

Ha ez áll a háttérben, akkor biztosan keres is téged viszonylag gyakran, esetleg a találkozó lehetőségét is felveti.

Ilyenkor a te kezedben van a döntés. Ha úgy látod, hogy valóban lehet még közöttetek valami, érdemes viszonozni a közeledését, de ha te már tényleg nem akarsz többet, csak barátkozni, azt tudatnod kell vele. Akár azzal, hogy egy ideig nem nagyon keresed vele a kapcsolatot. Ha ugyanis az állandó beszélgetés jelen van, még nehezebb továbblépni egy szakításból.

Elemzők megfigyelték már, hogy amikor valakinek véget ér a kapcsolata, a közösségi oldalakon sokkal aktívabbá válik. Hirtelen szelfiket posztol magáról, eseményekről jelentkezik be, és több ismerőst is szerez magának a neten.

Ezért aztán nem csoda, hogy a Facebook és társai megnehezítették a továbblépést is. Amennyiben ismerősök maradtatok az exeddel, úgy könnyen lehet, hogy azért nem engedett még el téged, mert valamilyen szinten továbbra is résztvevője maradtál az életének.

Látja, hogy mit csinálsz, azt is, hogy kivel, így nem is tud kiverni téged a fejéből.

Nézd meg az adatlapodat; valóban többet posztoltál az elmúlt időszakban, mint a kapcsolatotok alatt? És a srác? Amennyiben mindkettőtökre igaz az állítás, és azt szeretnéd, hogy az exed képes legyen továbblépni, érdemes kevesebbet posztolnod, vagy egyes bejegyzéseidet elrejteni előle.

Vagyaim.hu

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?