A terhesség árnyoldalai, amelyekről senki se mer beszélni

Sándor Alexandra
Írta: ,

A várandósságot rengeteg mítosz övezi. Bizonyára hallottad már, hogy a pocak formájából, illetve a kívánt ételekből elvileg a baba nemére lehet következtetni. A legnagyobb tévhit azonban, hogy egy kismamának az áldott állapot minden percében boldogságtól sugárzónak és nyugodtnak kell lenni…

Normálisak az ellentmondásos érzések

Akár tervezett gyermekáldásról van szó, akár a véletlen ajándéka a bébi, a szülői szerep jelentette felelősség mindenkiből félelmet vált ki.

A gólya még akkor is változást hoz az életetekbe, ha már nem az első csemetéről van szó.

A kis jövevény érkezésénél csak nagy vonalakban sejtheted, mire számíthatsz, hiszen az emberke kibontakozó tulajdonságai és viselkedése szó szerint „Kinder meglepetés” lesz.

Az olyan kérdések felmerüléséről nem is beszélve, hogy meg tudsz-e majd adni neki mindent, felismered-e az igényeit, miközben igyekszel nem elkényeztetni…

Ha kétséged támad, jusson eszedbe a mondás, miszerint a hídon ráérsz akkor átmenni, amikor odaértél!

Ne akard az első trimeszterben megfogalmazni, mit mondasz majd neki a kamaszkorban beszerzett osztályfőnöki intőért…

Álmatlanság és fáradtság

A köztudatban az émelygést, a vizelési ingert és a fokozott éhségérzetet tartják a várandósság elsőszámú jeleinek.

Ezen kívül viszont egyéb „nyalánkságok” is várnak rád a kilenc hónap során.

Többek között igen gyakori az álmatlanság, a fáradékonyság, az ingerlékenység, az izomgörcs, a gyomorégés, a fokozott gázképződés és természetesen a hátfájás is.

Persze, mindezt elég nehéz jó hírként tálalni, de gondolj bele: csak időleges, tehát mindvégig láthatod a fényt az alagút végén.

Fontos, hogy a tünetek miatt ne félj orvosi segítséget kérni, hiszen a jó közérzeted lehetőségekhez képest történő fenntartása a magzat érdeke is!

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019